Facebook Twitter Email Pinterest

Niko Mäkisen taistelu pronssista katkesi Turussa toiselle erikoiskokeelle

01.10.2018 / Toni Lönnroos

Rallin SM-sarjan päätöskilpailuun SM3-luokan pronssipaikalta startannut Niko Mäkinen koki rajun pettymyksen, laihialainen joutui keskeyttämään kilpailun toisella erikoiskokeella kun eturengas taittui auton alle. Mitalihaaveet vaihtuivat syksyisen koleassa metsässä tarpomiseen.

- En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, mikä siinä tilanteessa oli. Mitali oli niin lähellä mutta silti niin kaukana. Suuri pettymyshän tämä oli koko tiimille, kun kovasti tehtiin hommia että se mitali sieltä haetaan, mutta valitettavasti nyt kävi näin. Kävelin pimeässä metsässä toista tuntia edestakaisin, manasin ja mietin, Mäkinen kertaa perjantai-illan tuntojaan.

Kilpailu käynnistyi perjantaina Metsämäen raviradan lyhyellä yleisöerikoiskokeella, sen jälkeen ajettiin vielä kaksi metsätaivalta.

- Fiilis oli pirun hyvä ennen kisaa eikä raviradalle otettu mitään painetta, vaan ajettiin se rauhassa läpi ettei töpeksitä. Kakkoselta ralli vasta kunnolla alkaisi. 
Se pätkä tuli ihan hyvin kunnes yhtäkkiä kuului kauhea pamahdus, mietin että mitä tapahtuu ja samassa taittui rengas alle. Lähes uusi jarrulevy räjähti ja meni ilmeisesti jonnekin väliin, mikä rikkoi alapallonivelen ja pyörä taittui alle.

Mäkinen joutui lähtemään pettyneenä kotimatkalle ennen kuin ralli ehti kunnolla edes alkaa. Kauteen mahtui alussa paljon hyvää, loppua kohden epäonni otti suurempaa roolia. Nyt on aika kiittää ja kääntää katseet kohti tulevaa kautta. 

- Jarno Ottman tuli kartturiksi tälle kaudelle, ensimmäiset kiitokset lähtevät hänelle. Jarno toi mukanaan kokemusta, oppia ja vauhdin millä vielä voitetaan. Meidän tiimi teki valtavan työn, henki pysyi yhtenäisenä loppuun asti ja  taukobanaanit oli aina hankittu. Yhteistyökumppanit, uudet ja vanhat olivat mukana tukemassa meidän matkaa. Isä on jaksanut kannustaa, ja koko perhe on antanut tukensa. Kiitos, Mäkinen päättää.

Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa