Facebook Twitter Email Pinterest

Koski-Lammi Motorsportilla vaiherikas viikonloppu TeijoTalot-rallissa

01.10.2018 / Koski-Lammi Motorsport Tiedotus

SM TeijoTalot-ralliin startattiin molempien autojen voimin, kun sekä Heikki että Juho Koski-Lammi osallistuivat SM3-luokkaan. Jännityksellä odotettiin, kumpi on nopeampi.

Perjantai alkoi 1,5 kilometrin yleisöpyörityksellä, johon Heikki kellotti puoli sekuntia nopeamman ajan kuin pikkuveljensä. Toisella erikoiskokeella paikat vaihtuivat Juhon eduksi ja eroa isoveljeen luokassa tuli yksi sekunti. Päivän viimeinen taas meni kokeneemman veljen nimiin ja yleiskilpailussa parivaljakko Heikki Koski-Lammi - Ari Koponen oli sijalla yhdeksän. Ari-Pekka Hautasen kanssa kilpaileva Juho seuraa perässä sijalla kymmenen 0,5 sekunnin päässä veljestään. Eroa kärkeen molemmilla on vajaa 50 sekuntia.

Juholla perjantaina alkaneet tekniikkamurheet jatkuivat lauantaina.  Päivän jokaisella siirtymällä Juhon Citroenissa alkoi ilmetä käyntihäiriötä ja auto sammuili kesken ajon. Toisella erikoiskokeella kivi repäisi pakoputkeen reiän. Huoltotauollakaan ei vikaa saatu korjattua, ja vika vain paheni, joten keskeytysilmoitus joudutiin jättämään.

-  Ajettiin suunnitelman mukaisesti nuottiin totutellen ja turvallisesti reittiä läpi. Olisi hienoa ollut saada ajaa ralli maaliin, mutta voin todeta nuotin vaikuttavan toimivalta ensi vuotta ajatellen. Autossa on myös varmasti potentiaalia kaudelle 2019, kertoo Juho Koski-Lammi ensimmäisestä SM3-luokan kokemuksestaan.

Jos pikkuveljellä oli ongelmia, niin oli myös isoveljelläkin. Lauantain toisella erikoiskokeella vaihdekepin torni repesi auton lattiasta irti, samalla erikoiskokeella Heikki joutui taiteilemaan yli puolet pätkästä ilman ohjaustehostinta. Tauolla Heikki oli kuitenkin hienosti sijalla seitsemän ja autoa saatiin elvytettyä loppupäivän erikoiskokeille. Valitettavasti vaihdekepin korjausoperaatioon tuhraantui liikaa aikaa, ja kaksikko joutui kärsimään 10 sekunnin aikasakon.
Ennen erikoiskokeen numero kuusi lähtöä Heikki huomasi ratin löystyneen, onneksi kartanlukija oli hyvin varustautunut, joten hänen Leathermanilla ratti saatiin kiristettyä. Vaihdekeppitelineen vika uusiutui, joten lopulta se piti kasata sidontaliinalla.  Lopputuloksissa Heikki sijoittuu hienosti kuudenneksi, mikä on kauden paras suoritus.

- Nuotillisesti hyvä ja puhdas ajo ilman suurempia virheitä. Yhteistyö Arin (Koponen) kanssa sujui hyvin. Ongelmista huolimatta onnistunut kisa ja hyvä maku jäi suuhun näiltä teiltä, hyväntuulinen Heikki Koski-Lammi sanoo.

Koski-Lammi Motorsportin kauteen 2018 mahtui hyviä suorituksia ja onnistumisia, myös epäonnistumisia, yksi Suomen mestaruus sekä runsaasti uutta oppia. Yhtä kaikki, veljekset haluavat kiittää kaikkia matkassa mukana olleita, kartanlukijoita, yhteistyökumppaneita, tukijoita, sekä kilpailuiden järjestäjiä!

Kuva: Toni Ruotsalainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa