Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwiden SM-kausi päättyi moninkertaisiin mestaruusjuhliin

01.10.2018 / TGS Worldwide Tiedotus

Turun ja Salon seudulla ajettu kauden viimeinen rallin SM-osakilpailu päättyi TGS Worldwide -tiimin mestaruusjuhlintaan. Tiimi nappasi lähes jokaisen mestaruuden mitä otettavissa oli, kun aiemmin varmistuneen tiimimestaruuden ja Eerik Pietarisen SM1-luokan mestaruuden lisäksi Henrik Pietarinen ajoi viikonlopun voiton myötä SM2-luokan Suomen mestariksi.  

TGS Worldwiden kausi täydentyi Pietaristen veljesten tuplamestaruuteen, mikä veti tiimipäällikkö Toni Gardemeisterin suupielet ylöspäin.

- Viikonloppu oli taas oikeinkin hyvä. Pieniä virheitä sattui ja parin kuljettajan piti keskeyttää heti alkuun, mutta muuten tuli voittoja ja podiumsijoituksia. Eerikille (Pietarinen) SM1-luokassa palkintokorokesija, ja tosi tyytyväinen täytyy olla, että Henkka (Henrik Pietarinen) varmisti mestaruuden ajamalla. Samuli (Vuorisalo) voitti luokan suht hyvälläkin erolla ja oli lähellä jopa mestaruutta, iloitsee Gardemeister. 

Tuusulalainen Henrik Pietarinen starttasi lauantaipäivään SM2-luokan johtopaikalta. Ero luokan pistekärkeen Esa Ruotsalaiseen oli ennen Turun rallia niukat neljä pistettä. Viidennellä erikoiskokeella Ruotsalainen putosi pois pelistä ja muutkin mestariehdokkaat jäivät Pietarisen taakse, jolloin miehen latu kohti mestaruutta aukesi entistä kirkkaampana. 23-vuotias Pietarinen ajoi rallin loppuun varmoin ottein, ja varmisti luokkavoiton lisäksi SM2-luokan Suomen mestaruuden.

- Ihan hyvältä maistuu mestaruus. Tämä aamu meni ihan hyvin, vähän koitettiin tullakin sieltä vielä. Kolme viimeistä pätkää otettiin sitten aika rauhassa. Piti ottaa kylmän viileästi pätkät ja ihan hissukseen läpi vain maaliin asti, kertaa nuorempi Pietarinen.  

Historiallinen veljespari 

Henrikin veli Eerik Pietarinen oli jo varmistanut SM1-luokan mestaruuden kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Sastamalassa, muttei siitä huolimatta turhia jarrutellut menoaan. 24-vuotias Pietarinen tykitti heti lauantain aluksi ensimmäisen erikoiskokeen nopeimman ajan, ja siirtyi SM1-luokan kärkeen. Vauhti hyytyi aavistuksen verran loppua kohti, ja lopputuloksissa tuore mestari oli kolmas.

- Kauteen olen ihan tyytyväinen. Kausi oli hyvä, siitä iso kiitos sponsoreille, tiimille ja kartturille. Tämä päätösosakilpailu ei ollut ihan niin hyvä. Kauteen on mahtunut neljä voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Jyväskylässä ajettiin WRC2-luokassa ja se voitettiin. Osa ihan hyviä kilpailuja ja osa vähän huonompia, summaa vain voittoon tyytyväinen vanhempi Pietarinen.

Pietariset ovat epävirallisen tiedon mukaan ainoita veljeksiä historiassa, jotka ovat voittaneet samana vuonna Suomen mestaruuden moottoriurheilun saralla. Pietariset lupailivatkin melkoista juhlintaa tuplavoiton kunniaksi.

- Eiköhän sieltä jotkut juhlat ole tulossa, Henrik valaisee. 

- On kovat juhlat tulossa. Meinattiin, että mentäisiin illalla Kotipizzaan syömään, vitsailee isoveli Eerik.

- Onhan se hienoa, kun veli voittaa myös Suomen mestaruuden. Hieno juttu, että tulee samaan perheeseen kaksi mestaruutta, Eerik lisää vakavammalla ilmeellä.

Vuorisalolle ensimmäinen voitto

Kotikilpailuaan ajanut Samuli Vuorisalo oli jo lähellä SM3-luokan mestaruutta, mutta kirkkain kruunu olisi vaatinut kilpakumppanin epäonnea, mitä ei tänä viikonloppuna tullut. Vuorisalo ajoi kuitenkin ensimmäiseen voittoonsa kotimaisemissaan, ja varmisti samalla SM3-luokan hopeamitalin kotiinviemisiksi. 

- Sanoinkuvaamattoman hieno fiilis. Tätä on aika pitkään haettu ja nyt se tuli, ja vieläpä täällä kotikulmilla. Ei oikein riitä sanat kertomaan, kuinka hieno fiilis voi olla. Meinaa ihan herkistyä, tunnelmoi Vuorisalo.

-  Yritin koko ajan pitää ajatukset ajamisessa, en miettinyt ollenkaan tilannetta. Annoin mennä rennosti, kun oli hyvä fiilis ajamiseen. Onnistuttiin pitämään pää kasassa. Totta kai täytyy olla tyytyväinen toiseenkin sijaan. Tunturi jäi meiltä ajamatta, mutta kuudessa kilpailussa päästiin jokaisessa palkintokorokkeelle. Hopea oli meidän käsissämme ja se otettiin, mestaruus ei ollut meidän käsissämme, muistuttaa Vuorisalo.

Tiimin jyväskyläläinen Ville Pynnönen joutui keskeyttämään rallin jo perjantai-illan toisella erikoiskokeella ulosajon seurauksena. Myös kauhajokelainen Marko Mänty päätti kautensa harmilliseen kaatoon perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Mestaruuksia myös karttureille 

TGS Wordwiden tiimiin mestaruuksien kausi täydentyi myös kartanlukijoiden mestaruuksilla, kun Eerik Pietarisen kartanlukija Juhana Raitanen voitti SM1-luokan Suomen mestaruuden ja Henrik Pietarisen kartturi Juha Lummaa SM2-luokan Suomen mestaruuden.

Ensi kauden suunnitelmia ei ole TGS Worldwiden osalta lyöty vielä lukkoon, mutta tiimin on tarkoitus jatkaa ensi vuonnakin SM-sarjassa. Tiimipäällikkö Gardemeister väläyttelee myös mahdollisuutta tiimin osallistumisesta osaan MM-osakilpailuja.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa