Facebook Twitter Email Pinterest

Patric Öhmanille positiivinen SM-kauden päätös - 'Antaa luottoa tulevaan'

05.10.2018 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. SM3-luokassa kilpaileva Go4Speed Motorsportin Patric Öhman päätti kauden seitsemänteen sijaan, mikä on vantaalaisen paras sijoitus SM-tasolla tähän mennessä.

Nyt 12. kerran SM-rallissa SM3-luokassa esiintynyt Patric Öhman nousi päätösosakilpailun seitsemännen sijan myötä luokan SM-pisteissä kymmenenneksi, kun viime kaudella sijoitus oli kuudestoista. Öhman oli Turun ja Salon seudulla ajetun kauden seitsemännen SM-rallin jälkeen tyytyväinen viikonlopun antiin. Seitsemäs sija on Öhmanille paras mihin hän on yltänyt SM-sarjan SM3-luokassa. Rovaniemellä kauden avauksessa sijoitus oli kahdeksas.

- Kuten ennen kilpailua sanoin, että tuloksen suhteen tänne ei ole mitään tavoitetta, vaan tarkoitus on lähteä pitämään hauskaa ja nauttimaan viimeisestä osakilpailusta. Ja siinä onnistuttiin. Mutta seitsemäs sija kuitenkin, niin oma tekeminen oli nyt sillä tasolla, että pystyttiin tuollainen tulos tekemään, Öhman kommentoi.

Tärkeää kauden viimeisessä SM-rallissa oli myös päästä harjoittelemaan kilpailutilanteessa niitä nuotitukseen ja ajotekniikkaan liittyviä muutoksia, mitä kilpailua edeltävänä viikonloppuna Öhman oli läpi käynyt yhdessä rallivalmentaja Kristian Sohlbergin kanssa.

- Nyt sen nuotituksen osalta päästiin niitä asioita kokeilemaan ja siinä ollaan oikealla tiellä. Ihan positiivinen fiilis jäi kilpailusta. Tulos antaa luottoa tulevaan. Huomattiin, että ne muutokset mitä nuottiin tehtiin, niin ne toimi tosi hyvin ja se luo myös uskoa jatkoa ajatellen. On siellä vielä paljon tehtävää, nuotituksessa ja ajamiseen liittyen, mutta nyt tiedetään ne lääkkeet ja selkeät kohdat mitä täytyy lähteä parantamaan, Öhman korostaa.

Kauden viimeinen SM-ralli oli kaksipäiväinen kilpailu ja perjantain ohjelmassa oli kolme erikoiskoetta. Yötauolle Öhman ja edellisessä SM-rallissa Sastamalassa ulosajossa loukkaantunutta kartanlukija Aki Sparrea tuurannut Jukka Jämsen saapuivat sijalla 11.

- Perjantain osalta taktiikka oli, että ei sinne auta lähteä mitään hölmöilemään tai tekemään supertemppuja, vaan ajetaan ainoastaan läpi. Tiesin etukäteen, että pimeys luo omat haasteensa. Onneksi keli ei tuonut lisähaasteita, ei ollut sumua, eikä pölyä. Mukavaahan se on pimeässäkin ajaminen, mutta erittäin haastavaa, Öhman kuvailee.

Ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta sijoitus SM3-luokassa oli kahdeksas, mutta eroa seitsemänteen sijaan oli vain 0,3 sekuntia.

- Päätettiin siinä kohtaa Jukan kanssa, että kyllä me lähdetään sitä seiskasijaa ajamaan. Onneksi saatiin käännettyä se meidän eduksi ja siitä jäi myös hyvä fiilis. Pieniä asioita, mutta pienistä asioistahan tämä homma koostuu.

Edellisen SM-rallin rajun ulosajon jälkeen Ford Fiesta R2 -auto oli läpikäynyt ison remontin ja työ olikin onnistunut, sillä Turun ja Salon finaalissa kaikki toimi täydellisesti.

- Renkaita vaihdettiin ja tehtiin perustarkistukset, niin sillä selvittiin. Kaikki rokkasi hyvin ja ei tarvinnut painia tekniikkamurheiden kanssa. Ja kilpailun jälkeen sai ehjän auton laittaa talliin, niin siitä on hyvä jatkaa.

Öhmanin mukaan työt ensi kauden paketin kasaamisen suhteen alkavat käytännössä heti välittömästi nyt päättyneen kauden jälkeen.

- Älyttömästi olisi poltetta ja kiinnostusta jatkaa myös ensi kaudella. Töitä tehdään sen eteen hartiavoimin. Toivottavasti ainakin SM-sarja pystyttäisiin kiertää ensi kaudella ja ehkä siihen kylkeen joku isompi kisa vielä.

Tänä vuonna Öhman ajoi SM-sarjan kaikki seitsemän osakilpailua, sekä niiden lisäksi Netbaron Rallin Mäntsälässä toukokuussa.

- Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, ilman heitä tätä hommaa ei olisi mahdollista tehdä. Iso kiitos myös isälleni, joka vastaa kalustosta. Kertaakaan ei olla kauden aikana keskeytetty tekniikkaongelmiin, auto on aina toiminut todella hyvin. Kaikesta ylläpidosta ja huollosta kiitos tottakai myös koko huoltotiimille. Ja tottakai perheelle myös valtavan isot kiitokset kaikesta tuesta, sekä kaikille tukijoille niin sosiaalisessa mediassa, kuin kilpailuissakin, Öhman lähetti kiitosterveiset.

Kuva: Jari Hotti

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa