Facebook Twitter Email Pinterest

Hanaa Expo kerää autourheiluväen Lahteen - mukana myös Ralli SM -sarja

22.11.2018 / Joni Pakarinen

Suomalainen autourheiluväki kokoontuu Lahti-halliin joulukuun ensimmäisenä päivänä. Hanaa Expossa paikalla on näytteilleasettajina kilpailujärjestäjiä, harrastajia ja autourheilun ammattilaisia. Tapahtumassa jaetaan myös palkintoja ja käydään keskustelua autourheilun arvosarjoista ja sääntömuutoksista.

Hanaa Expo järjestetään ensimmäistä kertaa joulukuun ensimmäisenä päivänä Lahden Lahti-hallissa. Idea tapahtuman järjestämisestä lähti perinteikkään autourheilulehden, Hanaan kustantajaksi ryhtyneeltä Risto Laineelta

- Mielestäni oli erikoista, ettei autourheilijoilla ja alan toimijoilla ollut omia lajimessuja, vaikka lähes kaikilla muilla urheilulajeilla sellaiset on. Idea sai positiivisen vastaanoton esitellessäni sitä muutamille alan toimijoille, ja niin päätös Hanaa Expon toteuttamisesta oli helppo tehdä, kirjoitti kokenut autourheiluvaikuttaja Laine järjestäjän terveisissä Hanaa Expon virallisessa messuoppaassa. 

Näytteilleasettajien joukossa on paljon perinteikkäitä yrityksiä autourheilun saralta. Paikalta löytyy myös kilpatiimejä kalustoineen. Autourheilun arvosarjoista paikalla on paitsi sarjojen, myös esimerkiksi Ralli SM -osakilpailujen edustajia. Ralli SM -sarjalla paikalla on myös oma osasto. 

- Mielestäni on hieno juttu, että Suomi, joka on autourheiluhullu maa, saa omat messut autourheilulle. Ajankohtana Expo on sopivaan aikaan, sillä kuun vaihteessa sarjailmoittautumiset ja lisenssien myynti kaudelle 2019 alkavat, kertoi Ralli SM -sarjan promoottori Kai Tarkiainen iloisena.

- Ralli SM -sarjan lisäksi paikalla tulee olemaan kilpailujärjestäjiä. Meille on hyvä paikka esitellä SM-sarjan uudet tuulet. Lisäksi paikalla on SM1-luokan hopeamitalistin, Emil Lindholmin Škoda Fabia R5 -ralliauto. Toivottavasti ihmiset löytävät paikalle sankoin joukoin.

Hanaa Expossa ovet aukeavat lauantaina 1. joulukuuta kello 9.00. Suomalaisen utourheiluväen kokoavan tapahtuman ovet sulkeutuvat illalla kello 17.00. Lisätietoja löydät osoitteesta expo.hanaa.fi!

Hanaa Expo Info

Liput ovelta:
10 e / kpl (sis. alv 10%)
Alle 10-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.
Lippuja on ostettavissa sekä käteisellä että pankki- ja luottokorteilla (Visa/Mastercard).

Avoinna:
Lauantai 1.12.2018
Klo 9-17

Paikka:
Lahti-halli
Lahden Urheilu- ja messukeskus
Salpausselänkatu 7
15110 Lahti

Pysäköinti:
Kassalta 8 €, ulosajettaessa 10 €.

Kuva: Hanaa Expo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa