Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen Peugeotilla rallin SM-sarjaan

23.11.2018 / Kalle Markkasen Tiedotus

Nuoresta iästään huolimatta jo pitkän moottoriurheilutaustan omaava Kalle Markkanen ajaa tulevan kauden Peugeotilla, SM3-luokassa. Moottoriurheilua monipuolisesti harrastanut Markkanen siirtyi rallin pariin kaudelle 2018 ja ottaa nyt seuraavan askeleen urallaan.

Päättynyt kausi oli Markkaselle vaikea, mutta opettavainen. Ongelmat leimasivat kautta, mutta välähdyksiä vauhdista saatiin kuitenkin paikoin. Miehen taustajoukot ovat tehneet paljon työtä ja ensi kautta valmistellaankin huolella. Palaset alkavat loksahdella paikoilleen ja MarkkanenRS-tiimi alkaa olla valmis tulevaan kauteen.

Uusi auto ja uusi kartturi tuovat uutta virtaa tekemiseen. 

Markkanen on ladannut ensi kauteen paljon odotuksia ja tavoitteet ovat korkealla. Ensimmäistä kertaa miehen alla on voittaja-auto ja hyvin sujuneet harjoitukset syksyn aikana uuden kartturin, Kim Lehtolan kanssa, antavat koville odotuksille katetta.

–  Valmistautuminen jatkuu. Nyt kun uusi auto saadaan talliin, alkaa harjoittelu. Tutustumme autoon huolella ja harjoittelemme tulevaa kautta varten mahdollisimman paljon. Olen aina oppinut uuden auton metkut nopeasti, mutta se vaatii aina ajamista. Aiomme olla valmiita tammikuun lopulla alkavaan SM-kauteen, toteaa Kalle Markkanen.

Kartturiksi tulevalle kaudelle lupautunut Kim Lehtola on Kallen ajamiseen tyytyväinen.

–  Palasin rallin pariin vuosien tauon jälkeen ja on ilo huomata, kuinka paljon autot on kehittynyt. Vauhti on kasvanut ja erityisesti autojen alustassa on tapahtunut iso muutos. Meno nostaa hymyn huulille ja kyydissä istumisesta todella nauttii. Kalle osaa käsitellä autoa ja itse löysin nopeasti vanhasta muistista rytmin nuotin lukuun. Tästä tulee hauskaa, toteaa puolestaan Lehtola.

19-vuotias Kalle Markkanen aloitti uransa kartingin parissa viisivuotiaana. Kartingin jälkeen ura jatkui parin kauden ajan crosskarteilla. Seuraavaksi vuorossa oli rallicrossia kansallisen tason lisäksi EM-sarjassa sekä pohjoismaisessa Nez-sarjassa. Vuonna 2017 mies osallistui huipputasoiseen RX-academyyn, jossa monipuolisen valmennuksen lisäksi ajettiin erittäin tiukka kilpailusarja.

Kuva: Kalle Markkasen Tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa