Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona valmiina Tunturin valloitukseen – ”Pitää ajaa kovaa mutta tarkasti”

21.01.2019 / Lauri Joona tiedotus

Sastamalasta kotoisin oleva 22-vuotias rallikuljettaja Lauri Joona starttaa alkavaan SM-kauteen mitalinkiilto silmissä. Kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tavoitteena on sijoitus kolmen parhaan joukossa.

Rallin SM-sarja käynnistyy tällä viikolla perinteisellä Arctic Lapland Rallyllä, eli tuttavallisemmin Tunturirallilla. Lauri Joonalle nyt alkava kausi on toinen SM-sarjassa. Hän kilpailee SM3-luokassa GGTurbo Ford Junior Rally Teamin ilmoittamana Ford Fiesta R2 -autolla. Nuotteja tälle kolmannen polven rallikuljettajalle lukee viime kauden tapaan Markus Määttänen.

- Eka kausi SM-sarjassa oli kaiken kaikkiaan varsin opettavainen ja saatiin kyllä paljon arvokasta kokemusta. Kauden edetessä nostettiin sijoituksia, saavutettiin paikka AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kisan finaaliin ja päästiinpä kotikisassa jo podiumille! Harmi, että kauden viimeinen kisa päättyi keskeytykseen, kertaa Joona debyyttikauttaan.

Ennen SM-kauden avausosakilpailua kuljettajakaksikko on ajanut tammikuussa testejä pariin otteeseen.

- Ekalla testikerralla auto tuntui hyvältä ja pitoa löytyi uusista pyöristä jopa niin paljon, että Fiesta kellahti kyljelleen! Tiedossa oli siis pientä naputtelua, minkä jälkeen päästiin takaisin testien pariin. Toisella kerralla päästiin ajamaan parilla eri tiellä ja mittariin kertyi reilut 140 testikilometriä. Auto toimii hyvin, kertoo Joona

Nuoresta iästään huolimatta Lauri Joona starttaa jo neljännen kerran Tunturiralliin. Aiemmilta vuosilta saavutuksina on niin Suomi Cupin luokkavoitto kuin keskeytyskin. Viime vuonna Joona ja Määttänen sijoittuivat SM3-luokan kuudenneksi.

Tänä vuonna Arctic Lapland Rallyssä kilpailee SM3-luokan paremmuudesta 11 autokuntaa. Vaikka viime kauden mitalisteja ei kisassa nähdä, pitää Lauri Joona luokan tasoa kovana. Realistisena tavoitteena on sijoittua lopputuloksissa kolmen sakkiin.

- SM3-luokan taso on jo vuosia ollut tosi kova. Tänä vuonna mukana on paljon uusia nuoria kuskeja, joiden vauhti on vielä arvoitus. Näitä kavereita ei todellakaan pidä aliarvioida.

- Tunturi on hieno ralli. Siellä ajaminen on ihan erilaista kuin muualla, vaikka tänä vuonna reitillä ei ole kuulemma niin paljoa lunta kuin aikaisemmin. Reitti on pitkä, mutta tykkään kun saa ajaa. Pätkät on haastavia kun pitää ajaa kovaa mutta tarkasti, että pääsee kisan maaliin.

Teksti: Lauri Joona tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa