Facebook Twitter Email Pinterest

Salo tavoittelee jo seitsemättä Arctic-voittoa Rovaniemellä

22.01.2019 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen starttaavat ralli SM-kauteen uudella kalustolla ja uudella innolla.
 
Salon parin vuoden takainen mestaruusauto Peugeot 208 T16 R5  vaihtui viime kauden lopulla Skoda Fabia R5:een, jonka sisäänajo koko tiimin osalta on sujunut suunnitelmien mukaisesti.
   
 - Hieno juttu, että uusi kausi taas alkaa ja pääsemme tositoimiin. Uusi automme on tullut testeissä tutuksi, ja aiomme Topin kanssa vastata siihen panostukseen ja niihin tavoitteisiin, jotka tiimimme ja yhteistyökumppanimme ovat alkavaan kauteen asettaneet. Meillä on Arctic Lapland -rallista kova tulostavoite ja odotukset korkealla. Tavoite on että viikonlopun jälkeen kotiin tuomisina olisi tästä rallista seitsemännet poronsarvet, Salo summaa.
    
Ralli SM-kauteen valmistavissa testeissä Skoda on tullut karkkilalaiselle tutuksi ja kuljettaja on päässyt uuden auton kanssa sinuiksi.
    
- En todennäköisesti ole koskaan ajanut yhtä hyvää testijaksoa ennen uuden kauden alkua. Kun tänä vuonna toimimme vielä Eero Räikkösen Printsportin kanssa yhteistyössä niin se on auttanut meitä ja tasoittanut tietämme tulevaan suunnattoman paljon. Näistä asetelmista on todella siistiä lähteä perjantaina reitille. Odotan sitä jo kuin pikkupoika jouluaattoa, Salo hymyilee.
    
Reitin nuotituksesta tavoitettu Salo sanoo, että Napapiirillä on aiempia vuosia vähemmän lunta.
    
- Reitillä lunta on puolet vähemmän kuin viime vuonna, joten pätkät ovat armottoman nopeita. Muutama lyhyt pyöritys, ja muut erikoiskokeet ovat todella pitkiä. Ongelmia ei saa tulla. Kisa ei ole ohi ennen viimeisen pätkän maalia, Salo muistuttaa.
    
Uusi rallikausi aloitetaan myös uudella rallirengaskoolla ja -mallilla. Salo sanoo, että Michelinin uusi rallirengas puree tiehen  
tehokkaasti.
    
- Uuden säännön rengas on halkaisijaltaan tuuman kapeampi ja kulutuspinnaltaan leveämpi. Renkaisiin olen todella tyytyväinen. Sain  testeistä paljon kilometrejä alle ja pitää sanoa, että tykkään ajaa uuden säännön rallirenkailla. Pitoa ja kestävyyttä riittää, ja se  keventää myös osaltaan lajin kulurakennetta.
    
Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 855,27 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 243,78 km. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12:00 Rovaniemen Lordiaukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle Rovaniemelle autokunnat saapuvat illalla noin klo 21:00. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on viisi pitkää erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 141,71 km. Rallin maaliin Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen noin klo 18:50.
 
Teksti: Marko Mäkinen
Kuva: Pekka Koski

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa