Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -avauskisan mediatilaisuuden haastattelujen parhaat palat

25.01.2019 / Ralli SM -tiedotus

Ralli SM -sarjan avauskisan, Arctic Lapland Rallyn, mediatilaisuus käytiin Hotelli Pihjanhovissa 25.1. klo 10. Tässä parhaita paloja kuskien kommenteista tilaisuuden aikana:

Valtteri Bottas LK7: 
”Aika viileetä ollut, mutta tosi mielenkiintosta. Sunnuntaina oli eka testi WRC-autolla, älytön määrä oppimista. Tosi mageita pätkiä tiedossa ja autoa on tosi siisti ajaa. Ensimmäinen tavoite on tietenkin päästä maaliin. Rautiaisen Timosta on ollut iso apu ja tullut hyviä vinkkejä. Jos jotain pätkällä käy nyt on selvillä myös miten ne renkaat vaihdetaan ja mistä lapiot löytyy.”

Emil Lindholm SM1:
”Iso harppaushan tämä on uuden auton kanssa. Meillä on viisi päivää testiä takana, ja oon tyytyväinen autoon. Tulevan kauden kisakalenterissa on myös kaksi MM-kisaa, Ruotsin ralli ja Neste Ralli. Tämä on jo neljäs ralli tunturissa eli ei ihan noviisina lähdetä, mutta helppoa täällä ei tule olemaan. Pitää keskittyä omaan tekemiseen ja karsia virheet pois.”

Henrik Pietarinen SM1:
”Tosi mielenkiintonen kausi tulossa uudella skodalla. Vertailupohjaa ei ennestään ole, mutta illalla ollaan viisaampia mihin vauhti riittää. Eroa aiempaan autooni, Mitsubishiin on paljon, mutta on hyötyä kun ajelee eri autoilla.”

Juha Salo SM1: 
”Uusi auto tuo lisäintoa ja vauhtia kauteen. Viime vuodesta jäi vähän hampaankoloon, joten kovaa pitää mennä. Tiet on hyvässä kunnossa ja nuoruuden innolla odotan kisaa. Pohjanmaanrallissa jo viime vuonna päätettiin, että auto lähtee vaihtoon. Tässä kisassa keskitytään ajamaan ja nauttimaan täysillä.”

Jari Ketomaa SM1:
”Auto on huippukunnossa ja tavoitteena on lähteä voittamaan suomenmestaruutta, tosi kova polte ajaa. Nuoria varten näitä projekteja tehdään, että saadaan heitä eteenpäin ja lisää maailmanmestareita tulevaisuudessa. Pitää ajaa riittävän kovaa, mutta penkkojen välissä. Rutiini vielä aavistuksen puuttuu ajotauon takia, mutta toivotaan, että ei olla ekalla pätkällä hangessa, hyvällä mielellä mennään.” 

Aleksi Röyhkiö SM3: 
”Tämä on jo toinen kerta täällä, joten tietää aika paljon, miten pitää edetä. Eilen käytiin vetämässä shakedownia ja tuntu ihan hyvältä. Suomen MM-ralli ajetaan, vaikka ei voitettas Flying Finn Future Star -kisaa, kaikki tähtäin kuitenkin tietenkin kisassa. Tänä vuonna meillä on täysi panostus sarjaan, toivotaan, että tuottaa tulosta!”

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa