Facebook Twitter Email Pinterest

Samuli Vuorisalo Skoda Fabia R5:lla mukaan Kouvolan SM-ralliin

04.02.2019 / Patrick Rupponen / Samuli Vuorisalon tiedotus

"Lähdetään nöyrin mielin kohti uusia haasteita"

Naantalilainen rallikuski Samuli Vuorisalo tekee nelivetodebyyttinsä Ralli SM-sarjaan Kouvolan seudulla lauantaina 16.2. ajettavassa SM O.K Auto-rallissa huippuluokan kalustolla. Autona toimii Skoda Fabia R5, joka on hallinnut mm. WR2-luokkaa suvereenisti viime vuodet. 

SM3-luokassa jo monen vuoden ajan kaksivetoautolla ajanut Vuorisalo on uusien haasteiden edessä, kun edessä on ensimmäinen täysimittainen rallikilpailu nelivetoautolla.  

- Kaikenlaisia vehkeitä on tässä vuosien mittaan tullut kokeiltua mutta nelivetoisesta on kokemusta vain yhden sprinttikilpailun verran parin vuoden takaa, sekin vanhalla Mitsubishin Evo kutosella, joten kyllä tämä tulee olemaan aivan uusi kokemus meikäläiselle. 
 
Vuorisalo on ollut tuttu näky SM-sarjan podiumtaistoissa jo vuodesta 2013 asti mutta tällä kertaa odotukset on laskettu hieman maltillisemmiksi. 
 
- Kyllä tämän projektin kanssa pitää olla realistinen, kun kärki on SM1-luokassa jälleen todella kova, kuten jo kauden avauskilpailussa Arctic Lapland Rallyssa nähtiin. Mitään sen kummempia tulostavoitteita en ole itselleni asettanut mutta jos kärkiviisikkoonkiin sattuu pääsemään, olisin suoritukseen erittäin tyytyväinen. 
 
Tällä hetkellä Vuorisalon kilpailusuunnitelma kattaa siis tulevan Kouvolan SM-rallin sekä kaikki kesäkauden neljä SM-rallia aina toukokuun lopun Riihimäen rallista Salon ja Turun päätösosakilpailuun syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Talvikauden kolmas kilpailu Joensuussa jäänee siis väliin.
 
- Tälläinen paketti saatiin kasaan ainakin alustavasti tälle kaudelle mikä on ihan mahtavaa, siitä tuhannet kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille, jotka ovat olleet projektia mukana tukemassa omalta osaltaan. 
 
Kartturiksi Vuorisalon kyytiin hyppää jo parilta edelliseltä kaudelta tuttu Henri Arpiainen, jonka kanssa parivaljakolla on kahdelta edelliseltä vuodelta plakkarissa jo SM3-luokan hopea-ja pronssimitalit. Auton huollosta vastaa Toni Gardemeisterin luotsaama TGS Worldwide, joka viime vuonna päätti kautensa mm. SM-sarjan tiimimestaruuteen.
 
Meillä on Henkan kanssa yhteistä kokemusta jo parin vuoden ajalta ja myös tuloksellisesti ollaan tehty hyvää työtä. Mahtavaa, että saadaan jatkaa yhteistyötä huipputiimin kanssa. Lähdetään nöyrin mielin kohti uusia haasteita ja katsotaan kuinka pitkälle se riittää, Vuorisalo päättää. 
 

 

Kuva: Toni Ollikainen

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa