Facebook Twitter Email Pinterest

SM O.K. Auto -ralli toivottaa kilpailijat, katsojat ja median edustajat tervetulleeksi Kouvolaan

11.02.2019 / SM O.K. Auto -rallin tiedotus

O.K. Auto -rallin järjestelyjä hiotaan viikonvaihteessa 15.–16.2.2019 ajettavaan yleisen SM ja RSJM:n osakilpailua varten. Haasteensa luo niin talven vaihtelevat ilmat kuin kilpailijoiden ja katsojien turvallisuuteen liittyvät seikat. Odotuksissa on kuitenkin perinteinen talviralli, jossa kilpailijoille tarjotaan haastavia erikoiskokeita ja katsojille näyttäviä ajolinjoja.

Rallin järjestelyjä hiotaan ja viimeistellään runsaan toimitsijajoukon voimilla. Kahden päivän rallin läpivieminen vaatii lähes 700 henkilöä erikoiskokeiden moninaisista tehtävistä aina kilpailun johtoon saakka. Kilpailijoiden myötä Kouvolan seudulle saapuu runsaslukuinen joukko huoltajia ja perheenjäseniä. Ja kun lasketaan vielä katsojat mukaan, liikkuu Kouvolan seudulla viikonloppuna useampi tuhat henkilöä suuntaan, jos toiseenkin.

Kilpailun reitti on laitettu kokonaan uusiksi ja suuntautuu Elimäen, Luumäen ja Tuohikotin vauhdikkaille ja vaativille teille. Kilpailun huolto sijaitsee Kouvolan raviradalla, josta myös perjantaina lähdetään liikkeelle yleisöerikoiskokeella. Kilpailun maali sijaitsee perinteisesti Sokos Hotel Vaakunan pihalla.

Ilmojen haltijan runsaat lumi- ja vesisateet tekevät kilpailuolosuhteista haastavat ja eivät missään tapauksessa päästä kilpailijoita helpolla. Jotta heillä on turvalliset olosuhteet kilpailla, kilpailun johto haluaa muistuttaa katsojia turvallisista katselupaikoista sekä erikoiskokeilla liikkumisesta. Haastavan ja mahdollisesti liukkaan talvikelin vuoksi kilpailun johto toivoo katsojien siirtyvän katselupaikoille ennen erikoiskokeen sulkuajan alkamista. Näin taataan sekä katsojille että kilpailijoille turvalliset olosuhteet. Kilpailun aikana voi tulla useammankin minuutin taukoja jolloin erikoiskokeella liikkuminen on edelleen kielletty. Viimeisen kilpailijan jälkeen järjestäjän ns. purkuauto avaa tien jälleen yleiseen käyttöön jolloin on turvallista poistua katselupaikoilta.

Yleisöerikoiskokeelle Kouvolan raviradalle perjantaina 15.2.2019 on helppo tulla perheen tai ystäväjoukon voimin. Ennen varsinaisen erikoiskokeen alkamista klo 18:00 esiintyy moottorisahajonglööri Janne Mustonen ja kello 18:30 on ilotulitus. Ensimmäinen kilpailija lähtee yleisöerikoiskokeelle klo 19:04. Perjantaina ajavat yleisen SM ja Suomen Cup luokat (luokat 1 – 8) eli yhteensä noin 60 kilpailijaparia. Raviradan erikoiskokeen jälkeen kilpailijat ajavat vielä toisen erikoiskokeen perjantaina ennen siirtymistä huoltotauolle. Lauantaina mukaan tulevat loput luokat Junioreiden, naisten ja nuorten johdolla ja edessä on viisi erikoiskoetta.

Turvallista rallia!

Rallin turvallisuuspiirros/AKK, täydentänyt Leena Tammilehto

Turvallisuuskuva: Rallin turvallisuuspiirros/AKK, täydentänyt Leena Tammilehto 
Tiedotekuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa