Facebook Twitter Email Pinterest

Salo tähtää takaisin voittokantaan Kouvolassa

13.02.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kymenlaakson vauhdikkailla teillä Kouvolassa. Kauden SM-avauksessa Rovaniemellä yleiskilpailussa ja SM1-luokassa kolmanneksi ajanut Juha Salo lähtee Skoda Fabia R5:lla tavoittelemaan rallin ykkössijaa. Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen lähtevät seitsemän erikoiskokeen reitille numerolla 2.
 
- Takaisin kärkeen on ehdoton tavoitteemme. Olen voittanut Kouvolassa muun muassa vuosina 2011 ja 2013, joten miksipä ei tälläkin kertaa. Meitä on ainakin viisi autokuntaa, joilla on sama tavoite. Pitää saa kova lyönti päälle heti alusta alkaen ja lähteä menemään. Kouvolassa ei ainakaan lumipölystä ole haittaa, Salo muistuttaa.
 
Salo sanoo, että edessä on haastava reitti. Kymenlaaksolaiset tiet ovat nopeita ja ne sisältävät paljon korkeuseroja.
 
- Reitillä on tapahtumaa ja haastetta löytyy, se on varma juttu. Lunta on reilusti, mutta pienoinen kysymysmerkki on se, että miten mahdolliset plusasteet vaikuttavat teiden kuntoon. Oli miten oli, olosuhteet ovat kaikille samat.
 
- Tosin olemme valmistautuneet ja tehneet työtä myös sen eteen, että kun valo EK:n lähdössä vaihtuu vihreäksi, meillä on kaikki nuoskakelillekin kunnossa.
 
Salo sanoo, että ralli SM-sarjan avauksen Arctic Lapland -rallin kolmas sija oli ihan hyvä aloitus kaudelle.
 
- Hieman jäi harmittamaan, että Napapiirillä emme pystyneet hyödyntämään automme kaikkia ominaisuuksia. Skoda on SM-avauksen jälkeen huollettu ja on iskussa, joten ei kun nilkka suorana vain menemään. Odotukset ovat korkealla, mutta ajaa pitää kovaa, Salo muistuttaa.
 
SM O.K. Auto -ralli käynnistyy perjantaina klo 19:00 kahdella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 16,40 km. Ralli jatkuu lauantaiaamuna Kouvolasta klo 10:01. Päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,50 km. Rallin maaliin voittajia odotetaan Kouvolan Sokos hotelli Vaakunan edustalle klo 15:58 alkaen.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa