Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiö matkaa Ruotsin ralliteiltä Kouvolan SM-ralliin

14.02.2019 / Jarno Saari

Ylöjärveläisen rallinuorukaisen Aleksi Röyhkiön kalenteri on ollut erittäin kiireinen tämän vuoden ensimmäisten viikkojen aikana. Ralliuraan liittyvien tehtävien ja töiden vuoksi Röyhkiö on matkustanut neljässä eri maassa.
 
Alkuviikon Röyhkiö vietti Ruotsissa, jossa hän nuotitti kartanlukija Ville Mannisenmäen kanssa naapurimaamme MM-rallin erikoiskokeet. Ruotsin lumilta kaksikko matkasi torstaina kotimaisemiin, josta matka jatkuu kohti Kouvolan SM-rallia.
 
- Tulevaisuutta silmällä pitäen kävimme tekemässä Ruotsin MM-rallin erikoiskokeet paperille. Suunnitelmissa on olla siellä viivalla ensi vuonna, Röyhkiö kertoi.
 
- Tuosta keikasta on siinä mielessä hyötyä myös Kouvolan osakilpailuun, että nyt meillä on oikein hyvä ja tuore tuntuma nuotin tekoon. Viime viikolla ajoimme kunnon treenit, jolloin autokin pelasi moitteettomasti. Kaikki on siis kunnossa, Röyhkiö jatkoi.
 
Röyhkiö Motorsport -tiimi esitteli kauden avauskilpailussa ensimmäisenä Suomessa 2019-mallisen Ford Fiesta R2 -auton. Rovaniemen osakilpailussa uutukaisen kanssa oli teknisiä ongelmia, joiden hidastamana Röyhkiö on nyt SM3-luokan pistetaulukossa kuudentena.
 
Flying Finn Academyn valmennusryhmässä oleva 18-vuotias Röyhkiö lähtee nyt ajamaan luokan kärkisijoista, kun ralli alkaa perjantaina kahden erikoiskokeen myötä. Toisena kilpailupäivänä lauantaina edessä on vielä viisi erikoiskoetta kevätauringon lämmittäessä.

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Ville Mannisenmäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa