Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun tiukka kärkitaistelu päättyi - Teemu Asunmaa yleiskilpailun nopein

16.02.2019 / Ralli SM -tiedotus

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM O.K. Auto -ralli on saatu päätökseen. Koko rallin ajan yleiskilpailun kärki kävi kovaa taistelua voitosta. Kuin ihmeen kaupalla voiton lopulta nimiinsä vienyt Teemu Asunmaa onnistui viimeisellä yli 20 kilometrin erikoiskokeella venyttämään 14,9 sekunnin kaulan toiseksi ajaneeseen Juha Saloon. Kolmannelle sijalle itsensä taisteli lopulta Kristian Kiviniemi.

Kouvolassa käydyn Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun, SM O.K. Auto -rallin yleiskilpailun kärkipaikka vaihtui erikoiskokeiden edetessä jatkuvasti, eikä missään vaiheessa pystynyt sanomaan, kuka vie lopulta voiton. Erot olivat marginaalisen pieniä kolmen kärjessä, kunnes Asunmaa onnistui täydellisesti viimeisellä erikoiskokeella, varmistaen voiton itselleen. 

- Tulihan siinä muutamia virheitä, mutta homma oli niin sanotusti hanskassa. Ties, että tulee aika puhtaasti verrattuna muihin pätkiin. Olihan siellä pehmeitä auringon sulattamia sohjopaikkoja, että tulihan siinä tilannetta. Hiuskarvan varassa mentiin muutama kohta, oli tuuriakin mukana. Mä oon syttynyt tossa lopussa monessa rallissa. Nyt saa olla tyytyväinen kyllä kun pitkästä aikaa voittaa, Asunmaa kertoo tyytyväisenä.

Vahvasti rallin ensimmäisen päivän aloittanut ja pohja-aikoja tahkonut Juha Salo joutui taipumaan toiseen sijaan. 

- Ei mitään Teemu tuli sen vaan ihan helvetin lujaa. Pitää olla onnellinen, että me ollaan täällä edes, kun kutosella me mentiin kaks kertaa ihan hemmetin kovaa valliin. Siinä oli loskaa ja jarrutuksista just päästiin takas tielle. Sen takia ehkä sulaneisiin kohtiin varoin liikaa ja toi toinen kaheli ei varonut sitten, niin siinä on lopputulos, Salo kommentoi loppurallia.

Vielä neljännen erikoiskokeen jälkeen huoltoon tultaessa Henrik Pietarinen oli voittokannassa kiinni, mutta sitten alkoi tapahtua ja sija tipahti lopulta vasta viidenneksi. 

- Joo tossa kutospätkän alussa sammutettiin auto eka lähtöön, sit siinä oli muutenkin pientä ohjelmaa. Seiska pätkällä semmonen oikee, vähän tiukempi, niin ei päästy kääntään sisälle. Se luisu ulos siihen penkkaan ja syyläri täyteen lunta. Se oli siinä, Pietarinen kertoo pettyneenä. 

Myös muissa SM-luokissa mentiin vauhdilla

SM2-luokassa Esa Ruotsalainen vei taas luokkaansa suvereenisti, venyttäen kaulan seuraavaan yli minuutin mittaiseksi. Ville Hautamäki tuli kisassa toiseksi napaten itselleen 18 pistettä. Kolmanneksi tuli Arto Juolahti 1.59 minuutin erolla kärkeen. 

SM3-luokassa Joonas Lindroos oli selvästi nopein. Viime vuonna Tulevaisuuden Tähti -kilpailun voittanut Henri Hokkala ajoi toiseksi ja hyvää vauhtia jo Rovaniemellä näyttänyt nuori mies Lauri Joona tuli kolmanneksi.

SM4-luokassa voiton vei Jesse Turunen. Toiseksi tuli Jani Lahtinen ja kolmanneksi Jani Seppälä.

Tiimimestaruustaistelussa kärkipaikkaa pitää edelleen Printsport I (kuljettajina Emil Lindholm ja Juha Salo), toisella sijalla GG Turbo Ford Junior Rally Team (Lauri Joona ja Sami Pajari) ja kolmannella sijalla TGS Worldwide II (Teemu Asunmaa ja Pasi Lyytikäinen).

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu, SM-Itäralli, ajetaan Joensuussa 1.-2. maaliskuuta.

Kaikki tulokset näet tästä.

Epäviralliset SM-pisteet 2/7 osakilpailun jälkeen

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 50
2. Juha Salo 38
3. Emil Lindholm 34

SM2-luokka
1. Esa Ruotsalainen 59
2. Ville Hautamäki 43
3. Ari-Pekka Koivisto 27

SM3-luokka
1. Roni Kauppi 34
2. Arttu Lähdeniemi 31
3. Aleksi Röyhkiö 29

SM4-luokka
1. Jani Seppälä 40
2. Sami Korvola 34
3. Jesse Turunen 25

Tiimimestaruuspisteet
1. Printsport I 97
2. TGS Worldwide II 56
3. TGS Worldwide 50

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa