Facebook Twitter Email Pinterest

Hautamäki jatkaa toisena SM-rallin pisteissä

18.02.2019 / Vesa Rauhala

Järviseudun Urheiluautoilijoiden Ville Hautamäki ajoi Rovaniemen avauskilpailun tapaan SM2-luokan toiseksi SM-sarjan toisessa osakilpailussa Kouvolassa. Perjantaina ja lauantaina ajetussa seitsemän erikoiskokeen ja 111 erikoiskoe kilometrin rallissa Hautamäki jäi voittaja Esa Ruotsalaiselle minuutin ja 11,5 sekuntia.

Rovaniemen kilpailun jälkeen Subarun iskunvaimentajat olivat käyneet tarpeellisessa huollossa, joten se asia oli kunnossa.

- Tosin hiukan piti alustan säätöjä kilpailun aikana muuttaa, mutta ei mitään suurempia. Moitin, että auto ei käänny hyvin hitaisiin kurveihin. Voimansiirron etulukon säätöjä on tarkistettava seuraavaan osakilpailuun, Hautamäki pohtii. Kartanlukija Mika Juntusella oli ennen kilpailua noroviirus tauti päällä, mutta urheasti hän lähti mukaan ja lauantai olikin hänelle kunnon puolesta jo parempi. Perjantain iltahämärissä ajettiin Kouvolan raviradalla lyhyt yleisö erikoiskoe sekä yksi metsäerikoiskoe. Juuri täällä toisella erikoiskokeella Hautamäki jäi pohja-ajalle 18,8 sekuntia.

- Lisävalojen katkaisin hajosi ennen erikoiskokeen alkua. Ajoimme omilla valoilla, joten olisimme voineet jäädä enempikin. Silti ajoimme luokkamme toiseksi nopeimman ajan, mutta eroa tuli silti liikaa, alajärveläinen mietti. Lauantain viidellä erikoiskokeella Hautamäki jäi tasaisesti Ruotsalaiselle. Viidennellä EK:lla Hautamäki kellotti 4,2 sekunnin pohja-ajan SM2-luokkaan. Hautamäki ja Juntunen ajoivat kilpailun läpi samalla rengas-sarjalla.

- Nykyinen rengas kestää tosi hyvin, kun tiet oli lämpötilaan nähden melko hyvässä kunnossa. Joensuun osakilpailuun on kaksi viikkoa aikaa. Oli tärkeä tuoda ehjä auto kotiin ja voimme aloittaa valmistatumisen Joensuuhun, jossa toivon, että olisi nopeaa, jouhevaa tiestöä. Sellaisella meidän on helpompaa haastaa Ruotsalaisen Esaa, Hautamäki heitti jo ajatuksia talvikauden päätökseen. Hautamäki tietää yrittäneensä kaikkensa Ruotsalaisen vauhtiin.

- Kyllä julma totuus vain on tällä hetkellä, että hänen vauhtiin en ehdi, Hautamäki lataa.

Pistetilanne kahden osakilpailun jälkeen SM2-luokassa:
1. Esa Ruotsalainen 59
2. Ville Hautamäki 43
3. Timo Mäenpää 21

Joensuun osakilpailu ajetaan 1.-2.maaliskuuta.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa