Facebook Twitter Email Pinterest

Salo povaa SM Itärallista vaativaa vauhtikisaa

28.02.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu kilpaillaan tulevana lauantaina Joensuussa. Kauden kolmas SM-osakilpailu SM Itäralli tarjoaa kilpailijoille perinteisiä itäsuomalaisia ralliteitä, joilta korkeuseroja sekä haastavuutta ei tule puuttumaan.
 
SM1-luokan SM-pisteissä toisena ajava Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen starttaavat Itärallin reitille lähtönumerolla 3.
 
- Sääennuste lupaa lauantaiksi alueelle pakkasta. Kun Itä-Suomessa lunta riittää niin vaaramaisemissa kulkevat vauhdikkaat ja vaativat tiet ovat varmasti huippukunnossa. Yritetään Joensuussa jatkaa nousujohteista sarjaamme: Rovaniemellä olimme kolmas ja Kouvolassa toinen. Vaikka se ei tietysti helppoa ole niin voittoa totta kai Joensuusta lähdetään tavoittelemaan, Salo toteaa.
 
Salo sanoo, että Itärallissa autokunnan tavoite on ajaa normaalisuorituksena sellaista kyytiä, jota he Kouvolassa  
parhaimmillaan esittivät.
 
- Ja siitä vähän kiristetään lisää. Olen yrittänyt analysoida sitä, miksi ajamiseeni tulee liian isoja suorituskykyvaihteluja? Kouvolassa olimme muutamalla pätkällä ihan liian löysiä. Meiltä unohtui sellainen ajamisen meininki ja tyydyin hyvänolontunteeseen, jonka takia hukkasimme muun muassa Kouvolassa perjantaina hankitun hyvän johtoaseman heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella.
 
- Joensuussa kisa voitosta on jälleen pykälän kovempi kuin Kouvolassa, joten jokaisella pätkällä pitää olla hyvä nuotti ja kuskin hereillä alusta asti. Viisi tai kuusi kuljettajaa kamppailee tosissaan talvikauden päätösrallin voitosta, Salo muistuttaa.
 
SM Itäralli käynnistyy lauantaina Joensuun torilta klo 10:01. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,5 km. Rallin maali sijaitsee Joensuun raviradalla ajettavan 1,7 km mittaisen yleisöerikoiskokeen maalissa. Maaliin voittajia odotetaan lauantai-iltapäivästä klo 17:53 alkaen.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa