Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwide valmiina iskemään kauden kolmannessa SM-rallissa

01.03.2019 / Miika Wuorela

Talvikauden viimeiset SM-pisteet ovat jaossa legendaarisessa Itärallissa, jossa kisaillaan ensi viikonloppuna. TGS Worldwide lähtee vahvalla edustuksella ralliin, eikä mikään vähempi riitä kuin voitto.

Edellisessä, Kouvolan ympäristössä ajetussa osakilpailussa uransa parhaimpaan yleiskilpailusijoitukseen ylsi Kristian Kiviniemi, joka on alkanut päästä yhä paremmin sinuiksi Skodansa kanssa.

 Tuloksellisesti alkukausi on ollut mukava, sillä ennen Kouvolaa en ollut kolmen kärkeen yltänytkään yleiskilpailussa. Autoon ei ole aivan kotoisa olo vielä, vaikka lähellä ollaan. Enemmän se on tietysti sitä, että saan itsestäni kaiken irti, huomauttaa Kiviniemi.

Ensimmäiset maistiaiset yleiskilpailun palkintokorokesijasta sai myös Kiviniemen kartanlukija Enni Mälkönen.

 Jatketaan siitä, mihin Kouvolassa jäätiin. Kyllä tuollaiset suoritukset varmasti muistaa jatkossakin. Valmistautuminen ja keskittyminen uuteen kisaan alkavat jo kisaa edeltävänä viikonloppuna. Nuottipäivän aikana kirjoitan autossa puhtaaksi sen mitä ehdin, ja illalla loput, mitä tarvitsee korjata, Mälkönen niputtaa omaa työskentelyään.

Henrik Pietarinen pitää kahden ajetun osakilpailun jälkeen sarjan nelossijaa. Kouvolassa tuusulalainen osoitti, että kaiken osuessa kohdilleen, ei voittovauhtiinkaan yltäminen ole mitenkään mahdotonta.

- Auto on nyt hyvissä säädöissä, joten kovaa ja puhtaasti pitää pystyä ajamaan. Melko vähäisillä testikilometreillä olemme kisoihin lähteneet. Itärallissa on vauhtia, mutta se on vain hyväksi. Meille juuri kovavauhtiset ylitykset sopivat hyvin, painottaa Pietarinen.

Kuuden erikoiskokeen ja hieman alle sadan EK-kilometrin kilpailuun startataan Joensuun torilta lauantaina klo 10.01 alkaen. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa