Facebook Twitter Email Pinterest

Koski-Lammin kaksikolla värikäs Itäralli

04.03.2019 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Kauden kolmas Rallin SM-sarjan osakilpailu kurvailtiin Joensuussa, jossa Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen näyttivät, että vanhalla ranskalaisrouvallakin ehtii kärkivauhtiin. Heidän sijoituksensa maalissa oli neljäs koko kauden vaivanneista vaihteisto-ongelmista huolimatta. Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan ralli ei ollut aivan yhtä onnistunut. Sijoitus 14 maalissa ei kaksikkoa tyydytä, sillä kolmannella erikoiskokeella aikaa kului liki kolme minuuttia käyntihäiriön kanssa painimiseen. Neljännellä pikataipaleella Itä-suomalainen lumihankikin tuli tutuksi.

Heikin päivä alkoi yhdeksänneksi nopeimmalla ajalla, kun auton käyntiongelmat alkoivat. Erikoiskokeella kaksi kaasuläppävika paheni, mutta silti saaliina viidenneksi nopein kellotus. Vika saatiin huollossa korjattua ja kilpailun pisin, yli 33 kilometriä, pätkä tuli neljänneksi nopeinta vauhtia, vaikka tukkeutunut ilmanputsari vaikutti auton vetokykyyn.

- Loppupätkät tultiin kohtuu puhtaasti, kertoo vitospaikkaa viiden erikoiskokeen jälkeen pitänyt Heikki Koski-Lammi.

Kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle jännitysmomenttia toi ero nelossijaan. Lauri Joona oli ainoastaan 0,8 sekunnin päässä. - Vikalle päätettiin lähteä rypistämään ja se toi toivotun tuloksen, Heikki sanoo. Kuudentena pikataipaleena toimi raviratapyöritys, johon Heikki ja Ari ajoivat SM3-luokan pohja-ajan.

- Todella hyvä päivä ongelmiin nähden, taas kerran parempaankin olisi pystynyt. Tehtiin mitä voitiin. Uusi vaihdeloota on välttämätön tässä tilanteessa ja nyt pitää katsoa mitä voimme tehdä, kertoo Heikki Koski-Lammi talvikauden päätöksestään.

Kartanlukija Ari Koponenkin harmitteli teknisiä ongelmia, mutta oli hyvillään päivän panoksesta.

- Tosi hyvä ajo Heikiltä. Oli taistelua pitää auto tiellä ja viimeinen pätkä oli kyllä oikea työvoitto, sanelee Ari Koponen.

Juho Koski-Lammi ja Arto Ala-Kokkila lähtivät parantamaan Kouvolan suoritustaan Itäralliin. Päivä alkoikin hyvin viidenneksi nopeimmalla ajalla. Kolmosella kuitenkin kilpailu meni tuloksellisesti pilalle. Eroa kärkeen pitkällä pätkällä tuli melkein kolme minuuttia, kun auto ei jaksanut enää kulkea rallivauhtia ja takaa tuleville täytyi tehdä tietä, ettei heidän kilpailunsa mene pilalle. Päivän neljännellä aikaero kasvoi vielä lisää. - Auto pomppasi urasta ja imaisi kevyesti hankeen, kertoo Juho Koski-Lammi penkkavierailustaan. Lopuille erikoiskokeille veljeksistä nuorempi ajelikin tasaisia aikoja.

- Eka pätkä tuli ok, kolmos- ja nelospätkän murheiden jälkeen kaksi viimeistä erikoiskoetta tuli varovaisesti, että sai päättää kilpailun ehjään suoritukseen. Kun kaikki pelaa, niin vauhti alkaa olemaan kilpailukykyisellä tasolla, sanoo selvästi pettynyt, mutta positiivisiakin asioita löytävä Juho Koski-Lammi.

Kuva: Timo Pullikka

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa