Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen kotikilpailun seitsemäs

12.03.2019 / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Ralli SM -sarjan talvikauden päätösosakilpailu ajettiin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuun vauhdikkailla ja haastavilla teillä. Joonas Huovinen lähti kartturinsa Arto Romppasen kanssa metsästämään kauden avaus pisteitä SM Itärallista. Monien pitkien luisujen jälkeen SM3-luokassa sijoitus oli lopulta seitsemäs.

Kilpailupäivän aamu valkeni Joensuussa pilvisenä, mutta poutaisena. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Huovinen ajoi tasaisesti sijoitukset 11 ja 12. Päivän ensimmäisessä huollossa kuljettaja valitteli lievää yliyrittämistä.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella oma ajo lähti huonosti käyntiin, enkä saanut oikein fiilistä päälle. Vähän roiskittiin pitkin penkkoja tulemaan.  Lisäksi uudistettuun nuottiin ei saatu rytmitystä sattumaan kohdilleen, Huovinen analysoi tauolla.  

Puolen päivän jälkeen raju lumipyry alue saavutti Joensuun ja olosuhteet muuttuivat haastavaksi. Kolmas erikoiskoe oli päivän pisin, reilu 33 kilometriä. Sielläkin tilanteita riitti, mutta tässä vaiheessa sijoitus nousi luokan kahdeksanneksi.

- Kyllähän kilpailun luonne muuttui täysin puolen päivän jälkeen, kun sade alkoi. Loppupäivä meni enemminkin selviytymistaisteluksi. Mietin neljännen erikoiskokeen lähdössä, että nyt pitää vain yrittää pysyä puhtaalla linjalla ja tulla läpi loput erikoiskokeet. Lunta oli kuitenkin niin paljon, että tilanteilta ei voitu välttyä. Muutaman kerran tuntui melko hurjalta, kun täydestä kyydistä auto lähtee urasta ja seuraavaa mutkaa kohti mennään kylki edellä, mutta vielä se taittui joka paikkaan, Huovinen kertaa.

Lumipenkat pölisivät monen kuljettajan toimesta iltapäivän puolella. Ilman turhia riskejä maaliin kiiruhtanut kaksikko sai vihdoin kauden avauspisteet. Lisäksi kilpailusta tuli tärkeitä kilometrejä alkukauden pettymysten jälkeen.

- Ajamattomuus näkyy todella paljon näin kovatasoisessa luokassa. Nyt saatiin suhteellisen ehjä kilpailu ja auto säilyi ehjänä, joten nyt on helpompi jatkaa eteenpäin. Toivotaan, että kesäkaudesta tulee helpompi ja pääsemme ajamaan kunnolla testiä ennen kilpailuja. Luotto ajamiseen ja nuottiin tulee vain treenaamisen kautta, Huovinen päättää.

Huovinen kilpailee vielä tulevana viikonloppuna Rautavaaralla järjestettävässä Kipari sprintissä. Sen jälkeen alkaa kesäkauden suunnittelu sekä auton huolto.

TULOKSET SM ITÄRALLI SM3-LUOKKA

1. Joonas Lindroos 58:20,4
2. Henri Hokkala +6,3
3. Sami Pajari +21,6
---------
7. Huovinen & Romppanen +2:28,7

PISTETILANNE SM3-LUOKKA 3/7 OSAKILPAILUN JÄLKEEN

1. Joonas Lindroos 50p.
2. Roni Kauppi 42p.
3. Lauri Joona 35p.
-------
12. Huovinen & Romppanen 7p.

Kuva: Joonas Martiskainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa