Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM Riihimäellä oli Skodan juhlaa

29.05.2019 / Skoda Suomi

Pitkä ja sateinen päivä Riihimäellä päättyi Škoda-kuljettajien voitonjuhliin. SM1 –luokan kärkisijat valloitettiin jälleen tshekkimerkillä.

Päivän ehdoton yllätysnimi oli TGS Worldwiden ylläpitämällä ja ilmoittamalla ŠKODA FABIA R5:llä ajanut Mikko Heikkilä, joka pisti rajusti kampoihin rallin moninkertaiselle Suomen mestarille, Juha Salolle.

Maalissa merkkikollegoiden eroa kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen oli vain 20,2 sekuntia, Heikkilän sijoituttua toiseksi. Viimeinen, yhdeksäs erikoiskoe jouduttiin perumaan tien mentyä liian huonoon kuntoon jo ensimmäisen ajokerran jälkeen.

- Hyvin meni ja hauskaa oli, mikään ei jäänyt harmittamaan. Auto on tosi helppo ja hieno ajaa. Mieleni tekisi ehdottomasti ajaa enemmän ei kai siinä mitään rajaa olekaan, mutta rahoitus on ongelma, kuten varmasti kaikilla muillakin, Heikkilä hymyili.  

Kristian Kiviniemi ei tällä kertaa ollut omalla tasollaan. Palkintokorokevauhti jäi haaveeksi, sillä kello tikitti armotta eroa luokan kärkipaikkaan. Kiviniemi jäi luokkavoittoon ajaneesta Juha Salosta 2.13 minuuttia.

- Useampi pieni syy oli tähän aikaeroon. En ollut omaan tekemiseeni tyytyväinen, sitä pitää parantaa. Aamupäivällä meitä kiusasi yksi venttiili, ja se rokotti vauhtia ja itseluottamusta. Nyt on kolme viikkoa aikaa ennen seuraavaa rallia, joten kovasti täytyy tehdä hommia, ettei tämä fiasko toistu, vakavoitui Kiviniemi.

Ralli SM –sarja jatkuu Seinäjoella 14. – 15.6.

Kuva: Skoda Suomi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa