Facebook Twitter Email Pinterest

Flying Finn Future Star -finalistit ratkeavat SM Pohjanmaa Rallissa – Panoksena tallipaikka Suomen MM-rallissa

10.06.2019 / Flying Finn Future Star -finalistit ratkeavat SM Pohjanmaa Rallissa – Panoksena tallipaikka Suomen MM-rallissa

Kesäkuun 14.-15. päivä Seinäjoen ympäristössä ajettava kilpailu on kauden viides SM-ralli. Kilpailun jälkeen SM3-luokasta ovat selvillä kuljettajat, jotka osallistuvat Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin.

Tiukoista sekuntikamppailuista tunnettu SM3-luokka saa seuraavassa SM-rallissa lisäsähköä, kun luokan nuoret, alle 25-vuotiaat kuljettajat taistelevat pääsystä viiden parhaan joukkoon sarjapisteissä. Tähän ryhmään pääsevät nuoret kuljettajat aloittavat rallin jälkeen tiukan loppukilpailun Liikuntakeskus Pajulahden maisemissa. Loppukilpailun panoksena on tallipaikka Neste Rallissa.

Tällä hetkellä on selvää, että loppukilpailupaikkaan tulee yltämään neljä nuorta kuljettajaa. Paikassa ovat nyt kiinni Lauri JoonaSami PajariAleksi Röyhkiö ja Roni Kauppi. Viime vuonna finaalin päässeen Lauri Joonan asema on vahvin, sillä hän on 23 pistettä edellä kilpailussa viidentenä olevaa Arttu Lähdeniemeä

Palkintona FFFS-tittelin voittajalle on paikka Suomen MM-rallissa M-Sportin Ford Fiesta R2:n tuoreimmalla kehitysversiolla. Kuljettaja osallistuu Neste Ralliin JWRC-luokassa, jossa kilpailee lukuisia kansainvälisiä, läpimurtoon pyrkiviä kuljettajia.

- Kilpailu JWRC-luokassa on erittäin kovaa ja kuljettajien siellä pärjätäkseen täytyy pystyä ajamaan todella kovaa. Viime vuonnakin suomalaiset R2-kuljettajat ja JWRC-kärki menivät aika lailla tasatahtia. Suomessa luokka on hyvä näytönpaikka kuljettajille. Täällä näkee kuljettajista, kenellä on kykyjä mennä eteenpäin uralla, kertoo Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

- Flying Finn Future Star -kuljettajalta odotan sitä, että hän on pystynyt osoittamaan vauhtinsa aiemmissa ralleissa. Sen lisäksi lopputesteissä kuljettajan pitää vakuuttaa tuomaristo sitoutumisellaan ja omistautumisellaan. Halu olla tai tulla huippu-urheilijaksi tulee näkyä, Tarkiainen jatkaa. 

Aiemmin Tulevaisuuden Tähti -nimellä tunnetun kilpailun voiton on vieneet muun muassa M-Sport Fordin WRC-kuljettaja Teemu Suninen. Viimeisin WRC-debyytin tehnyt Tulevaisuuden Tähti on Jari Huttunen, joka voitti kilpailun vuonna 2016. Huttusen kilpailu ei lopputulokseltaan ollut toivottu, mutta silti kilpailu toimi ponnahduslautana uralla eteenpäin. 

- Se rallihan meni meiltä ihan penkin alle. Kaikki mahdollinen omista virheistä teknisiin ongelmiin tuli vastaan. Kaiken hyvän lisäksi olin silloin vielä kipeänä. Se ralli kuitenkin osoitti, miten kova ja vaativa juttu on ajaa MM-sarjaa tai vaikka yksittäistä MM-ralliakin, muistelee SM Pohjanmaa Rallissa Hyundain WRC-autolla ajava Jari Huttunen.

Flying Finn Future Star -kilpailun ensimmäisen osan loppukilpailu käydään Liikuntakeskus Pajulahdessa 17.-18. kesäkuuta. Flying Finn Future Star -voittaja julkaistaan Hard Rock Café Helsingissä 19. kesäkuuta. 

SM3-luokan top 10 pisteet tällä hetkellä:
1. Joonas Lindroos 75
2. Lauri Joona 61*
3. Sami Pajari 50*
4. Aleksi Röyhkiö 44*
5. Roni Kauppi 41*
6. Arttu Lähdeniemi 38*
7. Heikki Koski-Lammi 32*
8. Henri Hokkala 28*
9. Kalle Markkanen 22*
10. Patrick Öhman 16
*ovat ilmoittautuneet Flying Finn Future Star -kilpailuun

Kuva: Markus Mäki / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa