Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo haluaa pysyä kärjessä – ”Voittoja tarvitaan nyt lisää”

12.06.2019 / Juha Salo haluaa pysyä kärjessä – ”Voittoja tarvitaan nyt lisää”

Seinäjoen ympäristössä viikonloppuna taistellaan Rallin SM-pisteistä. SM1-luokassa viime kauden voitoitta edennyt kestomestari Juha Salo pystyi voittamaan edellisessä rallissa Riihimäellä. Kärkipaikalle paluusta karkkilalainen pyrkii tekemään pysyvän.

Viime kauden viimeiseen SM-ralliin kalustonsa Peugeotista Skodaan vaihtanut Juha Salo johtaa Ralli SM -sarjaa. Vielä joitain vuosia sitten olisimme myös voineet todeta veden olevan märkää, mutta viime kauden vaikeudet pakottivat kestomestarin mitalisijojen ulkopuolelle. Toukokuussa Riihimäen SM-ralli tuotti kuitenkin SM-osakilpailuvoiton yli vuoden tauon jälkeen.

- Usko itseen ei missään vaiheessa horjunut. Kun pääsin kiinni siihen, että pystyin ajamaan pohja-aikoja, tiesin, että vauhti riittää. Iso kiitos kuuluu niille, ketkä on jaksanut uskoa ja kannustaa. Riihimäellä kaikki asiat tuntuivat loksahtavan kohdalleen ja se tuotti hienon voiton. Kyllähän se hieno juttu oli, mutta ei sitä liikaa pidä miettiä. Voittoja tarvitaan nyt lisää, miettii päättäväinen Juha Salo.

Pohjanmaan rallitiestö on tunnettu melko tasaisena, mutta huippuvauhdikkaana. Erikoiskokeilla on kuitenkin mainettaan enemmän korkeuseroja ja vaativia paikkoja. Pohjanmaalla ajetut SM-rallit eivät välttämättä ole olleet helpoimpia Salolle, sillä viime vuonna sijoitus oli luokan viides. Vuonna 2011 Lapuan SM-ralli päättyi Mitsubishin täydelliseen palamiseen.

- Monenlaista on sattunut matkan varrelle Pohjanmaalla. Viimevuotinen suoritus ei ollut huono vaikka olimmekin vasta viidensiä. Emme vain pystyneet kärjen vauhtiin. Vuonna 2011 kävimme Matti Rantasen kanssa hurjan sekuntitaiston, mutta se päätyi sitten todella kuumiin paikkoihin, kun mitsumme paloi. Tänä vuonna täytyy kääntää Pohjanmaan kirous.

SM Pohjanmaa Ralliin karkkilalainen lähtee SM1-luokan ensimmäisenä autona. Lähtöjärjestyksen vuoksi lähtönumero on kuitenkin 27. Salo myöntää paikan tuovan jonkin verran lisätöitä, muttei anna sen vaikuttaa keskittymiseen.

- Varmaan se lähtöpaikka jotain lisätöitä teettää, mutta sitä ei nyt mietitä pätkääkään. Pirun kovaa pitää mennä, ja kaikki tehdä niin kovaa kuin pystyy. Asunmaa, Lindholm, Ketomaa, Ketomäki ja kumppanit ovat varmasti kovaa liikkeellä. Hienoa on päästä sarjakärkenä liikkeelle, mutta sillä ei ole väliä, kuka keskellä kautta johtaa vaan sillä, kuka johtaa viimeisen osakilpailun jälkeen.

SM Pohjanmaa Ralli alkaa perjantaina 14.6. kello 19.01, kun autot suuntaavat Hotelli Sorsanpesästä kohti kolmea ensimmäistä erikoiskoetta. Lauantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta kello 10.34 alkaen. Rallin maaliin Hotelli Sorsanpesään autoja odotetaan kello 17.20 alkaen.

Kuva: Markus Mäki / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa