Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen haki testikilpailusta lisää vauhtia

13.06.2019 / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

 

Ralli SM-sarja kaartaa Pohjanmaalle tulevana viikonloppuna, kun Seinäjoen ympäristössä jaetaan kauden viidennet pisteet. SM3-luokassa Citroën C2:lla kilpaileva kaksikko Joonas Huovinen ja Arto Romppanen lähtevät jo tutuista asemista kilpailuun. Pisteiden takia ei tarvitse paineita ottaa, vaan maaliin on ajettava mahdollisimman kovaa.

Viime viikonloppuna Huovinen kävi ajamassa testikilpailun Toivakassa. Tiet eivät ehkä ihan täysin vastanneet Pohjanmaa teitä, mutta haastavuutta niissä riitti. Kuuden erikoiskokeen kilpailussa neljälle luokkapohjat ajanut Huovinen oli tyytyväinen luokkavoittoon päättyneeseen suoritukseen.

– Toivakan kilpailu toimi hyvänä välikilpailuna ennen tulevaa Pohjanmaan osakilpailua. Saatiin jälleen vietyä hommaa eteenpäin nuotin kanssa ja meillä oli hyvä meno päällä ensimmäisistä erikoiskokeista lähtien. Siihen pitää pyrkiä jatkossakin, ettei nukuta aamupäivän lenkillä. Vitosella auto lähti yhdeltä nypyltä yllättävän kovaan ilmalentoon ja siitä tuli vähän autoon vauriota ja kuskeille niskakipua, mutta onneksi ei sen vakavampaa, Huovinen kertoo.

Keski-Suomen hyppyreillä lentolupakirjaan oikeuttavat harjoitukset vaativat välillä veronsa ja niin kävi myös tällä kertaa. Citroënin kimpussa on paiskittu töitä ahkerasti alkuviikolla. Kori tarvitsi vähän hienosäätöä, tukivarsia ja jäähdytintä on uusittu ja pyöränkulmia säädetty. 

Pohjanmaa Ralliin Huovinen lähtee nyt ensimmäistä kertaa. 

– Ei ole ennen ajettu kyseisessä kilpailussa, mutta se taisi olla vuosi 2016, kun olimme Arton kanssa junnu cupissa ajamassa Lapuan kilpailussa. Silloin johdettiin kilpailua, mutta tiukka taistelu kilpailun voitosta päättyi uran ensimmäiseen kunnon ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella. Tiestö varmaankin on samantyyppistä kuin siellä, eli melko tasaista, jouhevaa ja todella vauhdikasta.

Tavoitteeksi Huovinen asettaa selkeästi kympin joukkoon sijoittumisen. Tällä hetkellä pisteissä sijalla 11 oleva joensuulainen hakee nousujohteista käyrää suorituksille loppukaudella, eli vauhdin odotetaan nousevan kilometrien karttuessa. 

Huovinen ja Romppanen starttaavat reitille numerolla 15. 

SM Pohjanmaa Ralli käynnistyy Hotelli Sorsanpesästä perjantai-iltana kello 19.01. Illan ohjelmassa on kolme erikoiskoetta. Lauantaina kilpailu jatkuu kello 10.34. ja luvassa on tuolloin kuusi erikoiskoetta. Ensimmäiset autot saapuvat maaliin Hotelli Sorsanpesään kello 17.20 alkaen.

Kuva: Pekka Karhunen

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa