Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarille uran ensimmäinen SM-rallin voitto - "Nyt on fiilikset aivan tapissa"

16.06.2019 / Patrick Rupponen, Sami Pajarin tiedotus

Pohjanmaan lakeuksilla kuluvana viikonloppuna ajettu Rallin SM-sarjan viides osakilpailu päättyi SM3-luokassa ajavan ja Heinolan Urheiluautoilijoita edustavan Sami Pajarin voittoon. 
 
Ralli alkoi perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella, joka käsitti n. 24 ek-kilometriä. Pajari, kartturinaan Antti Haapala, ajoi luokassaan ajat, jotka oikeuttivat sijoihin 7, 3 ja 3. Yötauolle Ford Fiesta R2:ta käskyttänyt parivaljakko siirtyi kokonaistilanteessa sijalla 4., 6,2 sekuntia luokkaa johtavaa Henri Hokkalaa perässä. 
 
- Aloitettiin ilta hiukan varovaisesti riskejä vältellen. Illan kahdelle viimeiselle nostettiin sitten hiukan vauhtia ja sillä saatiinkin toivottua tulosta aikaseksi. 
 
Lauantain reitti käsitti 6 erikoiskoetta ja n. 90 ek-kilometriä pohjanmaalaista vauhdikasta tiestöä. Päivän ensimmäinen veto tuli tuttuun tapaan rauhassa ilman turhia riskejä. Tämän jälkeen seuraaville neljälle erikoiskokeelle syntyi pohja-ajat, jonka aikana asetelmat kääntyivät, kun moni kilpakumppani koki karun kohtalon keskeytyksien muodossa. Erot olivat kuitenkin pieniä ja toisella sijalla ennen viimeistä erikoiskoetta ajanut Hokkala oli vain 7 sekunnin päässä. Viimeiselle erikoiskokeelle Hokkala lähti hyökkäämään rajusti, joka tuottikin luokan pohja-ajan.  Hokkalan aika oli kuitenkin vain 3 sekuntia nopeampi toiseksi parhaan noteerauksen tehneeseen Pajariin nähden ja näin olivat juhlat valmiina alkamaan. 
 
- Aloitettiin tänään tosiaan myös hiukan tilannetta seuraillen ja kun oli varaa ensimmäisen pätkän jälkeen kiristää niin se myös tehtiin, jonka myötä tehtiin neljä pohja-aikaa. Ajo tuntui tänään todella hyvältä ja siihen olen tyytyväinen. Mutta kyllä ihan tosissaan sai puristaa, kun erot olivat todella pieniä. Onneksi saatiin lopussa pidettyä "Heka" niukasti takana. Nyt on fiilikset kyllä aika tapissa. Erittäin isot kiitokset yhteistyökumppaneille ja kaikille tukijoille, jotka ovat tämän mahdollistaneet, Pajari tunnelmoi rallin maalissa.  
 
Voiton myötä Pajari nousi SM3-luokan kokonaistilanteessa jakamaan toista sijaa yhdessä Pohjanmaalla keskeyttäneen Joonas Lindroosin kanssa. Luokkaa johtaa Lauri Joona yhden pisteen erolla. Myös Pajarin tiimi, GGTurbo Ford Junior Rally Team, kiri eroa umpeen tiimipisteissä johtavaan Printsportiin. Ero on tällä hetkellä 29 pistettä Printsportin eduksi. 
 
Seuraavaksi edessä on SM3-luokan pistetilanteessa tämän hetken neljälle parhaalle alle 25-vuotiaalle Flying Finn Future Stars -kilpailun finaali, jossa ratkotaan edustaja Suomen MM-ralliin. Kilpailun voittaja saa elokuussa ajettavaan ralliin täydellisen ajopaketin. Mukana ovat Pajarin lisäksi Joona, Hokkala sekä Lähdeniemi. Valintakoetilaisuus sisältää fyysisiä, psyykkisiä sekä sosiaalisia taitoja sisältävät testit. Tilaisuus alkaa heti huomenna liikuntakeskus Pajulahdessa ja kestävät tiistaihin saakka. Voittaja julkistetaan keskiviikkona 19.6. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa