Facebook Twitter Email Pinterest

Takavetoinenkin taittuu Lindroosin käsissä - seuraavaksi Vetomiehiin

15.07.2019 / Lindroos Racing Tiedotus

Joonas Lindroos osallistui lauantaina Nokialla järjestettyyn Autoglym ralliin BMW M3:lla. Hänen ensimmäinen takavetoisella ajettu ralli kuitenkin keskeytyi neljännellä erikoiskokeella tukivarren väännyttyä.
 
Autoglym rallissa oli kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joista eri luokat ajoivat eri määrän ek:ta. Historic-luokat ajoivat kuusi ensimmäistä, FIA luokitelluilla nykyisillä ralliautoilla ajettiin kaikki kymmenen ja muissa luokissa ek:t 4-10. Tosin, viimeinen erikoiskoe peruutettiin.
 
Lindroosin neljännen erikoiskokeen (EK7) päätti oikealle kääntyneen nypyn alamäessä ollut kivi. Paikassa oli ammuttu kalliota sisäkaarteesta ja tiehen oli jäänyt kuoppa ja heti kuopan takareunasta nousi useita senttejä korkea terävä kivi. Tämä kivi rikkoi renkaita, vanteita ja tukivarsia monelta muultakin autokunnalta. Muutama sata metriä eteenpäin rupesi olemaan jo ruuhkaa, kun paikkaan parkkeerasi "vammautuneita" autoja.
 
Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen aikana Joonas ehti kuitenkin näyttää, että myös tehokas takavetoinen tottelee hänen ranteitaaan: Omassa luokassaan pohja-ajat kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle.
 
Lindroos ja hänen kartturinsa Pasi Kilpeläinen ajoivat Autoglym rallin testikilpailuna Nesta Rallin yhteydessä järjestettävälle kansalliselle Vetomies -kilpailulle, johon he osallistuvat. Perinteisesti myös monet Neste Ralliin osallistuvat, esimerkiksi tehdastallit, ovat ajaneet Autoglymin testimielessä. -Sen verran ehdin saada kisatuntumaa Bemariin, että tosi tyytyväinen olen siihen. Vetää kyllä hienosti joka vaihteella. Nyt vain auto kuntoon ja kolmen viikon päästä hyvillä mielin Vetomiehiin, kertoo Joonas.
 
Kuva: Ville Vihavainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa