Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiöllä näytönpaikka JWRC-luokassa

01.08.2019 / Jarno Saari

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina illalla Jyväskylän keskustassa Harjun EK:lla. Totisempi kilvanajo alkaa perjantaina, kun ohjelmassa on 10 erikoiskoetta. Aleksi Röyhkiö on valmistautunut huolellisesti pitkän MM-rallin haasteisiin, kun hän lähtee kilpailemaan Junioreiden WRC-sarjan kärkisijoista.

Kyseessä on ylöjärveläiselle rallilupaukselle uran ensimmäinen MM-ralli, joten haasteita riittää. Röyhkiön tavoitteena on haastaa sarjaa ajavat kuskit ja kamppailla luokkavoitosta.

Flying Finn Academyn nuorukainen pääsi tutustumaan M-Sportin Ford Fiestaan torstaina aamupäivällä shakedown-pätkällä. JWRC-sarjassa kaikki kilpailijat ajavat samanlaisilla säädöillä ja renkailla.

- Odottava tunnelma on juuri rallin alla. Tiet ovat tosi hienoja ja haastavia. Nyt on hyvä mahdollisuus näyttää nopeuttaan, kun vastassa on eri maiden nuoria huippukuskeja. Heillä on kokemusta tästä sarjasta ja pitkistä kilpailuista, mutta minulla on yleisesti kokemusta nopeista Suomen sorateistä, Aleksi Röyhkiö vertailee.
 
- Vastaavasti muutamat sarjan kuskit ajoivat Neste Rallissa jo edellisinä vuosina. Tämän kilpailun reitti ei ole kovinkaan paljon muuttunut viime kesän kilpailusta. Olemme tutkineet EK-videoita kartanlukija Ville Mannisenmäen kanssa, joten kotiläksyt on tehty tarkasti.
 
- Ensimetrit M-Sportin autolla sujuivat tuntumaa hakiessa, mutta sain hyvän fiilikseen kalustoon ja ajamiseen viimeisillä testivedoilla, Röyhkiö päätti.
 
Lisätietoa Neste Rallista ja JWRC-sarjasta:
 
www.nesterallyfinland.fi/
www.m-sport.co.uk/junior-wrc

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa