Facebook Twitter Email Pinterest

Printsportin rallipomo Räikkönen haluaa palata tiimimestariksi

23.08.2019 / Joni Pakarinen

Ralli SM -sarja jatkuu kesätauon jälkeen kauden kuudennella osakilpailulla, SM Oili Jalonen Rallilla, Laitilassa lauantaina 31. elokuuta. Kauden toiseksi viimeiseen kilpailuun lähdetään tiimimestaruustaistelun osalta mielenkiintoisista asetelmista, sillä ykkösenä on lievestuorelainen, Eero Räikkösen johtama, Printsport Racing -rallitiiimi, joka on viimeksi voittanut mestaruuden nykyään Citroenin tehdaskuljettajana toimivan Esapekka Lapin kanssa vuonna 2012.

Printsport Racingilla on SM-sarjassa jopa kaksi eri rallitiimiä, joista paremmin tällä hetkellä on sijoittunut Printsport I -niminen tiimi. Printsport II -tiimi on onnistunut myös hyvin ja on pisteissä neljäntenä.

Ykköstiimissä on kuluneella kaudella ollut kenties Suomen kovin autourheilijakattaus, kun pisteitä ovat keränneet niin vuoden 2017 Flying Finn Future Star -voittaja Emil Lindholm kuin moninkertaiset suomenmestarit Joonas Lindroos ja Juha Salo.

Uusi Volkswagenin ralliauto osoittautunut nopeaksi haasteista huolimatta

Printsport Racingilla tehtiin eräänlaista historiaa, kun talli sai upouuden Volkswagen Polo GTI R5 -auton käyttöönsä ensimmäisten joukossa.

- Kausi on mennyt meillä suhteellisen hyvin. Edellisestä kisasta ei pisteitä paljoa herunut Joonaksen kaadettua ja Emilin kärsittyä murheista. Uusi Volkswagen Polo GTI R5, jolla Emil on ajanut, on todella nopea auto, joskin haasteitakin on riittänyt. Auton kanssa on tehty todella paljon töitä tämän kauden aikana, kertoo Printsport Racingin toimitusjohtaja Eero Räikkönen.

Laitilassa Printsportin ykköstiimille pisteitä keräävät jälleen Lindroos ja Lindholm. Lindholmin vauhti keräsi Neste Rallissa vastoinkäymisistä huolimatta laajasti huomiota. Lindholm pystyi vauhdillisesti paitsi haastamaan, niin myös olemaan nopeampi Volkswagenillaan kuin Skodan tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä.

- Emil on kehittynyt hyvin, eikä virheitä juuri ole tullut. Näkisin, että Emilin taidot ovat vielä paremmat kuin tulokset antavat tällä hetkellä ymmärtää. Neste Ralliin hänellä oli jo testeissä nähtävissä hyvä itseluottamus ja luottavainen olo. Rovanperä oli kuitenkin selkeästi kisan tähti, eikä hänen tarvinnut puristaa viimeistään, joten ihan täyttä mittaria hänestä ei saanut, Räikkönen analysoi.

Viimeisin mestaruus WRC-tähti Esapekka Lapin kanssa

Printsport Racing on kerran aiemmin pystynyt mestaruuteen kaudella 2012.  Tuolloin MM-sarjan huippukuljettajana nykyään ajava Esapekka Lappi voitti tiimin autolla jokaisen SM-osakilpailun. Tiimin toisena kuljettajana toimi jo silloin suomalaisen ralliautoilun ikoni Juha Salo. 

- Se kausi oli kyllä todella hyvä. Mukavaa, että Juha on kerännyt meille taas tällä kaudella pisteitä. Olemme tässä samalla huolehtineet hänen autonsa iskunvaimentimista ja muista säädöistä, Räikkönen kertoo.

Kovatasoinen Ralli SM -sarja ei päästä ketään helpolla

Eero Räikkösen mielestä nykyinen SM-sarja on todella kovatasoinen.

- Tällä kaudella SM-sarjassa on paljon tasaveroista huippukalustoa, jos vertaa seitsemän vuoden takaiseen. Silloinkin meillä oli huippukuljettaja ja -kalusto, mutta nyt kilpailu on tasaisempaa ja kovempaa. Myös vauhdit ovat kasvaneet. Viimeisistä kisoista on vielä tällä kaudella paljon pisteitä tarjolla, joten meidän täytyy onnistua voittaaksemme.

Tiimimestaruuspisteet 5/7 osakilpailun jälkeen
1. Printsport I 180
2. GGTurbo Ford Junior Rally Team 151
3. TGS Worldwide II 129
4. Printsport II
5. TGS Worldwide 102
6. DYNAMO 73
7. Ketomaa Racing 40

Edessä yli 100 kilpakilometriä - mukana myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarja

SM Oili Jalonen Rallissa ajetaan lauantaina 31.8. kahdeksan erikoiskoetta ja yli 100 erikoiskoekilometriä. Rallin lähtö tapahtuu Laitilan torilta kisapäivänä kello 10.01 ja maalijuhlallisuuksia vietetään samassa paikassa, samana iltana noin kello 18.35 alkaen.

Ralli SM -sarjan lisäksi Laitilassa kilpailevat myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kilpailijat. Kaikki sarjan kilpailut ajetaan niin sanotusti pimeinä eli kuljettajat eivät tee niihin nuotteja. RSJM-sarjan loppupisteisiin jokaiselle kuljettajalle lasketaan neljän parhaan osakilpailun tulos.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjalla on pitkät perinteet, sillä sitä on ajettu vuodesta 1969 saakka. Mestaruuden nimiinsä kirjanneiden listalla on monta tuttua nimeä, kuten Markku AlénMarcus Grönholm ja Juha Salo.

Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa