Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: 'Suomen mestaruus vaatii meiltä voittoja'

27.08.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna reilun kahden kuukauden mittaisen tauon jälkeen Laitilassa. SM1-luokan SM-pisteissä kolmantena ajavat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen valmistautuivat tulevaan nuotittamalla viime viikonloppuna päättyneen Saksan MM-rallin.

- Saksan MM-ralli oli olosuhteiltaan vaikea kisa. Tiet ovat kapeita ja aika vaikeita oppia. Silmällä et mutkien muotoa näe loppuun kuin peltoaukeilla. Yksikään mutka ei ole muodoltaan pyöreä ja mutkat pääsääntöisesti aina kiristyvät. Hyvä kokemus meille molemmille.

Ralli SM-sarjassa eletään ratkaisujen hetkiä. Seuraavan kuukauden aikana ajetaan kauden kaksi viimeistä SM-osakilpailua, joissa ratkaistaan SM1-luokan mestaruus. Tulevana lauantaina Lindholm ja Korhonen starttaavat Laitilassa ajettavaan kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun SM Oili Jalonen-ralliin lähtönumerolla 23. Reittiä avaamaan starttaavat etuvetoluokkien autot.

- Kaasu pohjaan. Ei meillä muutakaan vaihtoehtoa enää ole kuin yrittää voittaa nämä kaksi viimeistä SM-rallia. Meillä on edelleen teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen ja niin kauan taistellaan kun mestaruus on mahdollista saavuttaa. Mestaruus vaatii meiltä voittoja ja niitä lähdemme tavoittelemaan.

Lindholm on urallaan kertaalleen ajanut Laitilan ja Uudenkaupungin alueilla SM-rallia. Kaksi vuotta sitten tuloksena oli Uudenkaupungin SM-rallista etuvetoisten SM3-luokan voitto.

- Ajan torstaina vielä shakedownin, jossa tarkastamme että kaikki on kunnossa. Suomen MM-rallista jäi hyvä fiilis. Automme on niin sanotusti alueella, joten muutoksiin ei ole tarvetta. Jyväskylässä perusvauhtimme oli kohdallaan, ja jos pystyn ajamaan samankaltaisesti Laitilassa niin tuloksen pitäisi olla hyvä.

Ensi lauantaina ajettava ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu Oili Jalonen -ralli käsittää kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,12 km. Rallin kuudesta erikoiskokeesta kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan. Ensimmäinen kilpailija starttaa Laitilan torilta reitille lauantaina klo 10:01. Rallin huoltoparkkiin Turuntie 11, 23800 Laitila kilpailijoita odotetaan klo 14:51 alkaen ja rallin maaliin Laitilan torille klo 18:55 alkaen.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa