Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen jännittävästä asetelmasta Laitilan SM- ralliin

29.08.2019 / Jani Salonen

Viikonloppuna nähdään jälleen kovaa taistoa rallin SM4-luokassa, sillä mestaruudesta haaveileva Jesse Turunen koettaa kääntää mollivoittoista kurssiaan kohti A-duuria. Turusen matkaan on kauden aikana mahtunut murheita ja näiden pohjalta päällimmäisenä ajatuksena on tekniikan kestäminen.

- Kyllä näille kilvanajolaitteille jotain ihmeellistä tapahtuu, kun numerolaput liimataan oviin. Saman tien alkaa ilmestyä outoja ääniä ja muuta epäilyttävää, hymähtää Turunen. 

Huolimatta miehen puheissa huokuvasta epäilyksestä Turusen saldo kesän kilpailuista on ollut komeaa katsottavaa. Kaksivetoisten voitto Vetomiehissä ja Tengtools sprintistä kertovat iskukyvystä, johon Honda kuljettaja kykenee. Erityisesti jälkimmäinen kisa sai miehen tyytyväiseksi, sillä ero kisan nopeimpaan oli vain puolen sekunnin luokkaa. Huomionarvoinen asia, koska Turunen ajoi kaksivetoisella autolla nelikoiden vauhtia.

- Valmistelukisaan olen kyllä tyytyväinen, kaikki toimi moitteettomasti ja ukkokin tuntui olevan auton kanssa samoilla linjoilla. Sen pohjalta on hienoa lähteä kohti Laitilaa, toteaa Turunen. 

Laitilan SM-rallista Turunen ei paineita suostu ottamaan, mutta tietoisuus pakkovoitosta antaa kilpailuun oman mausteensa.

- Vain voittamalla saadaan pidettyä mestaruushaaveet omissa käsissä, joten taas ajetaan voitosta. Näinhän tässä on pitkin kautta jo tehty, päättää Turunen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa