Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: 'Mörköjä ei jäänyt vintille - SM-pronssista taistellaan'

25.09.2019 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan kauden viimeinen ja SM-mitalit ratkaiseva osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Salon ja Turun seuduilla. GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat SM-kauden päätösosakilpailuun yhteispisteiden kolmannelta sijalta. Sarjan edellisessä osakilpailussa Laitilassa ulosajossa rikkoutunut Volkswagen Polo GTI R5 on myös kunnossa tulevaan. 

- Ajoimme Mäntyharjun suunnalla päivän testiä, ja automme toimi hienosti. Se oli ajoltaan hyvä niin kuin se on koko ajan ollutkin. Oli myös hyvä itse huomata, että Laitilan kisasta ei jäänyt mitään mörköjä vintille. Pystyin ajamaan ihan sitä omaa ajoani niin kuin tähän asti. 

- Mutta onhan tämä ollut vaikea ja kaksijakoinen kausi. Talvi sujui meiltä melkein niin hyvin kun vain ikinä voi mennä. Kaksi SM-rallia ja kaksi voittoa, sekä WRC2-luokan kakkossija Ruotsin MM-rallista. Kesällä ei sitten ole onnistunut oikein mikään. Kesäkauden ainoa valonpilkahdus oli Suomen MM-ralli, jossa pääsimme ajamaan yhden ehjän kilpailupäivän ja tukun pohja-aikoja, mutta muutoin on ollut varsin rikkonaista. Rallin SM-finaalista tavoite on ajaa ehjä hyvä kisa ja saada siten hyvä päätös SM-kaudelle. 

Lindholm ja Korhonen ajavat SM1-luokan SM-pisteissä ennen finaalikilpailua kolmantena. Salon ja Turun alueilla ajettavasta SM-rallista on jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet, joista jokainen piste lasketaan lopullisiin pisteisiin. 

- Viime vuonna SM-hopea tuntui ihan hyvältä, mutta pronssista ajaminen ei ole ollut sitä, mitä kauden alussa lähdimme hakemaan. Vaikka kultaan ja hopeaan ei ole enää mahdollisuuksia niin se pronssikin on SM-mitali ja siitä lähdetään taistelemaan. 

- Yöpakkasaikana keli voi viikonlopun aikana olla mitä tahansa. Uskon ja tiedän, että Michelinin pehmeän seoksen rengas toimii hyvin myös viileässä kelissä, joten menoksi vaan. 

Ralli SM-sarjan finaaliosakilpailu Mad-Croc SM-ralli käynnistyy Salon kaupungintalolta perjantaina klo 19:01 alkaen. Avausilta käsittää kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,38 km. Ralli jatkuu lauantaina klo 10:00 Neste K Paimiolta. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 77,62 km. Rallin maaliin Metsämäen raviradalle Turkuun ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan raviradalla ajettavan yleisö-EK:n (1,26 km) jälkeen lauantaina klo 17:33 alkaen.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa