Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari paineettomasti rallin SM-päätökseen

26.09.2019 / Sami Pajarin tiedotus / Jani Seppälä

SM3-luokan pistejohtajana kauden päätökseen Mad Croc SM Ralli Salo-Turkuun starttaava Sami Pajari ei ota paineita kauden päätösosakilpailusta. Debyyttikausi on sujunut hyvin ja päätavoitteena olleet Flying Finn Future Star -tittelin tavoitteluun tarvittavat pistesijat ennen Neste Rallya, sekä kauden loputtua ovat jo saavutettuina.

- Viimeisen kisan suhteen en koe ottavani paineita, voittopakko on ihan muilla miehillä, meidän lisäksemme kolmella muulla autokunnalla on saumat mestaruuteen. Toki pistejohdossa lähtiessä meillä on eniten hävittävää ja muilla voitettavaa, summailee Pajari.

Laitilan osakilpailun jälkeen sarjajohtoon siirtyneen Pajari-Haapala kaksikon taustajoukoissa, kuten varmasti muidenkin tiimien joukoissa on pistekaavioita laskettu moneen kertaan, jo siitäkin syystä että Laitilan tulokset muuttuivat viikkoa osakilpailun jälkeen. Sarjakakkosena oleva GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa tiimikaverina ajava Lauri Joona on 15 pisteen päässä, mestaruuskamppailussa Joonan voittaessa on Pajarin oltava toinen. Taasen jos pistetilanteessa kolmantena oleva kokenut Joonas Lindroos voittaa, on Pajarin oltava kolmas. Neljäntenä pisteissä olevan Henri Hokkalan voittaessa on Pajarin oltava neljäs ja jos voittaja tulee näiden nimien ulkopuolelta riittää Pajarille viides sija. Kahdeksannella sijalla varmistuu debyyttikaudelta jo vähintään SM-pronssi.

Kauden viimeisten kilpailujen välissä on ollut monenmoista puuhaa.

-Viime viikolla oli Porvoon Premier Parkissa Fordin lehdistöpäivä jossa toimittajilla oli mahdollisuus koeajaa Fordin eri malleja. Minä sain toimia kilpurilla kyydittäjänä ja olihan paikalla myös MM-sarjaa kiertävä Teemu Suninen Jarmo Lehtisen kanssa, sekä Jari Ketomaa, joten kyllä ralliaiheisia keskusteluitakin saatiin aikaiseksi. Varsin mukava PR-homma kun samalla pääsi ajamaankin.

Menneenä viikonloppuna taasen olin Heinolassa F-Rallisarjan osakilpailussa huollossa kun velipoika ja isä olivat vuorostaan kilpailemassa, pari vuotta tässä on pitkälti menty minun uran ehdoilla niin on mukava että saa muutkin välillä kilpailla.

Maanantai ja tiistai meni Flying Finn Academyn ajoleirillä Multialla, noin 50km kertyi ajokilometrejä ja tiistai-iltana kävin vielä hieman lisävalojen kanssa ajamista muistelemassa perjantai-illan erikoiskokeita varten. Pimeällä ajetaan vuosittain kilpailuissa sen verran vähän että siinä ei kannata turhaa tasoitusta antaa, kertailee Sami vauhdikkaita kuulumisiaan.

Perjantain kaksi erikoiskoetta ovat yhteismitaltaan noin 25 kilometriä, jolloin lauantaina ajettaville seitsemällle erikoiskokeelle jää mittaa noin 77 kilometriä. Kilpailu starttaa Salon kaupungintalolta perjantaina klo 18:30 ja maaliin saavutaan Turun Metsämäen raviradan yleisö-ek:lla lauantaina noin 17:30 alkaen.

Kuva: Ari Uusikartano
 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa