Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiö hakee onnistunutta päätöstä kaudelle

26.09.2019 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan päätöskisa koittaa Turun ja Salon ympäristössä 27.-28. syyskuuta, jonne Aleksi Röyhkiö starttaa SM3-luokan sarjataulukon viidenneltä sijalta. Team Lediliä edustavan kuljettajan tähtäimessä on toki kärkiryhmän sijoitus, mutta ennen kaikkea tarkoitus olisi päättää SM-kausi onnistumiseen.
 
Kauden toiseksi viimeiset sarjapisteet olivat jaossa elo-syyskuun vaihteessa Laitilassa, jossa Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki sijoittuivat lopulta kolmanneksi. Kyseinen kisa oli haastava 19-vuotiaalle Röyhkiölle, joka joutui ajamaan rallin läpi kuumeen jälkitaudissa.
 
- Nyt on miehet ja kalusto kunnossa. Alkuviikolla saimme alle hyvät ajotreenit Flying Finn Academyn leirillä. Ohjelmassa oli myös paljon nuottitreeniä. Luotto on kohdallaan autoon ja ajamiseen, Röyhkiö kommentoi.
 
SM Salo-Turku Rallin käynnistyy jo perjantai-iltana, jolloin ajetaan kaksi erikoiskoetta nuotitusjakson jälkeen. Lauantain ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta. Maalissa menestyjiä juhlitaan klo 18.00 aikoihin.
 
- Edessä on varmasti haasteellinen kilpailu, kun perjantaina ajetaan pimeässä. Silloin voi syntyä tavallista suurempia aikaeroja, armeijan harmaissa parhaillaan palveleva Röyhkiö arvioi.
 
Aleksi Röyhkiöllä on vielä pienet mahdollisuudet SM-mitaleille, kun päätöskisassa on perinteisesti tarjolla puolitoistakertaiset sarjapisteet. Nuorukainen ei ole asettanut ralliin mitään tiettyä tulostavoitetta.
 
- Lähdetään nauttimaan hienoista ja vauhdikkaista teistä. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa ja saada mahdollisimman hyvä päätös SM-sarjalle. Jos tässä onnistumme, niin tuloskin on varmasti hyvällä tasolla, Ford-kuljettaja järkeili.
 
Kuva: Jarno Saari
 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa