Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Huoviselle hyvä kauden päätös

29.09.2019 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Joonas Huovinen kartanlukijansa Arto Romppasenkanssa saivat Citroën C2:lla ensimmäisen kauden Rallin suomenmestaruussarjassa pakettiin viikonloppuna, kun Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku päätti SM-sarjan. Kaksikko ajoi fiksun ja nousujohteisen kilpailun sijoittuen SM3-luokassa yhdeksänneksi.

SM3-luokkassa kilpailuun lähti 18 kuljettajaparia. Ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi kaksi erikoiskoetta illan pimeydessä. Edellisen kerran pimeällä talvella ajanut Huovinen tuli rallin avauksen maltillisesti läpi ilman turhia riskejä. Sijoitus kahden erikoiskokeen jälkeen luokan kahdestoista.

- Siirtymällä vielä suuntailtiin valoja, kun edellisen kerran taidettiin Itärallissa ajaa pimeällä. Ensimmäinen erikoiskoe tultiin varovasti, mutta toisella päästiin jo vähän ajamisen makuun. Ajamista hieman häiritsi pyöränsuuntauksessa vinoon jäänyt ratti, Huovinen kommentoi iltahuollossa.

Lauantaipäivä valkeni aurinkoisena, mikä lupaili hienoa kilpailupäivää. Luvassa oli kuusi metsäerikoiskoetta sekä kilpailun päättävä yleisöpyöritys raviradalla.

Ensimmäiset kolme erikoiskoetta ajettiin tiiviinä ryppäänä ja Huovinen pystyi parantamaan vauhtiaan päivän valossa huomattavasti. Perjantai-illan pimeydessä eroa kärkeen tuli 2,5 sekuntia kilometrillä, mutta lauantai aamupäivänä tuo kaventui noin 1,5 sekuntiin kilometriä kohden.

- Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella varottiin vielä liikaa, joten siitä oli pakko lähteä kiristämään. Päivän toisella ja kolmannella päästiin sitten paremmin rytmiin kiinni ja tuloskin alkoi parantua, Huovinen summasi huoltotauolla.

Iltapäivän lenkille Huovinen lähti luokan kymmenenneltä sijalta. Tauon jälkeen vauhdin kehitys jatkui edelleen oikeaan suuntaan ja kärki oli jälleen lähempänä erikoiskoe ajoissa. Keskimäärin loppulenkillä ero oli enää yhden sekunnin kilometriä kohden, joten fiksulla suorittamisella kauden päätöksestä jää hyvä maku.

- Kilpailun kuudes erikoiskoe oli sama kuin kolmonen ja sinne oli vähän maakiviä noussut jo reitille, mutta onneksi ei tullut rengasrikkoja, vaikka muutamasta mentiin yli. Seiskalla vähän oli haparointia ajossa, mutta loput tultiin taas hyvin läpi, Huovinen kertasi maalissa.

SM3-luokan kärjessä nähtiin kovaa taistelua koko kilpailun ajan, kun Heikki Koski-Lammi ja Aleksi Röyhkiö taistelivat voitosta. Lopulta Koski-Lammi vei voiton parin sekunnin erolla. Myös hän kilpaili tällä kaudella Citroënin C2:lla, joka alkaa olla jo vähän jäljessä kehityksessä uusimpiin autoihin nähden. 

Huovinen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen, jotta onnistuminen tuli kauden päätöksestä. Lopullisissa pisteissä hän sijoittui kahdenneksitoista. Kauteen mahtui valitettavan paljon murheita, mutta tiimi ei niistä lannistunut.

- Saatiin täältä se mitä lähdettiin hakemaan eli ehjä ja nousujohteinen ajo sekä sijoitus kymmenen joukkoon. Valitettavasti kausi oli melko rikkonainen, mutta motorsportti on sellaista välillä, tästä otetaan kaikki opit talteen ja suunnataan eteenpäin. Ensi kauden kuviot ovat vielä auki, mutta mahdollisesti auto menee myyntiin ja katsotaan saadaanko hankittua kilpailukykyisempi kalusto. Yritetään totta kai saada hyvä paketti kasaan ja jatkaa SM-sarjassa.

- Kilpaileminen tällä tasolla vaatii paljon töitä kuskeilta, huollolta ja tukijoukoilta, joten on aika kiittää teitä sekä erityisesti yhteistyökumppaneita, jotka ovat olleet mahdollistamassa kilpailemistamme, toteaa Huovinen lopuksi kiitollisena.

Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa