Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Koski-Lammi SM3-luokan voittoon jännittävässä Turun päätöskisassa – Juho Koski-Lammilla rengasrikko

30.09.2019 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Heikki Koski-Lammi (Jamoke/UA) ja Ari Koponen (NilUA) voittivat kauden viimeisen MadCroc SM Ralli Salo-Turun tiukan sekuntikamppailun jälkeen. Laitilassa osoitettu vauhti jatkui, eikä mikään vie tätä voittoa pois.  Juho Koski-Lammi (Jamoke/UA) ja Arto Ala-Kokkila (KuortUA) kärsivät rengasrikon erikoiskokeella kuusi, jonka vuoksi kaksikko oli lopputuloksissa sijalla 14.

Heikki Koski-Lammin perjantai-ilta Citroen C2:lla alkoi hyvällä kyydillä, kun kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle nuori jalasjärveläinen kellotti pohja-ajan. Toisella pikataipaleella Ford-kuljettaja Lauri Joona tuli nopeinta vauhtia ja lauantaipäivään eroa oli vain 1,9 sekuntia Joonan eduksi Heikki Koski-Lammin pitäessä toista sijaa.

- Ihan ok tuli. Muutamia pieniä virheitä, mutta kohtuu puhtaasti riskillä ajamisesta huolimatta. Yllättävän hyvin kerkes, vaikka pimeällä ajoa en ole juurikaan ehtinyt treenaamaan, sanoi Heikki Koski-Lammi ensimmäisen päivän jälkeen.

Lauantaista tulikin oikea jännitysnäytelmä kahden nuorukaisen välillä. Aamun kolmelle ensimmäiselle pätkälle Heikin ajat löytyvät top 3:sta, mutta niskaan oli noussut hengittämään toinen Ford-kuljettaja Aleksi Röyhkiö. Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen huoltoon tullessa eroa oli 3,8 sekuntia Koski-Lammin hyväksi.Tauon jälkeen Heikki Koski-Lammin ajama kuudennen erikoiskokeen pohja-aika kasvatti eron 5,5 sekuntiin. Röyhkiön ajaessa pohja-ajat seitsemännelle ja kahdeksannelle pikataipaleelle, eroa ennen viimeistä ravirataerikoiskoetta oli ainoastaan 1,3 sekuntia.

- Sorruin viimeisillä metsäpätkillä vähän yliyrittämiseen, niin takkiin tuli, kertoi Heikki Koski-Lammi ennen viimeistä erikoiskoetta.

Viimeinen erikoiskoe tuli Heikille ominaisella “apinanraivolla” ja 0,9 sekunnin pohjat varmistivat voiton 2,2 sekunnin erolla Röyhkiöön. Yleiskilpailussa Heikki löytyi sijalta 9. Heikki Koski-Lammin ja Ari Koposen loppusijoitukseksi SM3-luokan rallin SM-sarjassa tulee näin kuudes sija

- Tätä lährettiin hakemaan, mihin Laitilassa jäätiin ja voitto maistuu. Auto pelasi hienosti koko viikonlopun, ei ongelmia. Ilman hylkäystä edellisessä osakilpailussa olisi nyt pronssimitali kaulassa, kertoo iloinen Heikki Koski-Lammi voitostaan, mutta harmittelee samalla menettyä SM-mitalia. 

- Kauteen on mahtunut kaikenlaista, oppia tullut ja neuvoja saatu monelta taholta, kiitos niistä kaikista. Auton tekniikan kanssa oli ongelmia koko alkukauden, mitkä nyt on selätetty ja perusvauhti saatu hyvälle tasolle. Nuotti toimii ja kartturin kanssa yhteistyö on sujunut alusta asti mutkattomasti. Kisoihin on menty, istuttu siellä samaan autoon, kumpikin hoitanut hommansa ja siinä se. Treenaamiseen yhdessä kun ei ole mahdollisuutta ollut. Kaikkineen tästä on hyvä jatkaa, toteaa Heikki Koski-Lammi.

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan debyytti uudella autollaan oli haastava. Perjantain pikataipaleet taittuivat seitsemänneksi nopeimpiin aikoihin, joka oli myös luokkasijoitus ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

- Turhia luisuja tuli kakkosella ja nuotin kanssa oli ongelmia, kertoi Juho Koski-Lammi iltapuhteestaan Salon seudulla ajetuilla iltapätkillä.

Toisen ajopäivän tauolla sijoitus oli seitsemäs. Tauon jälkeen kuudes erikoiskoe pilasikin sitten Juhon kilpailun, kun oikea eturengas osui oikomisesteeseen ja meni rikki, lisäksi raidetanko meni mutkalle. Renkaan vaihtohommissa kului sen verran aikaa, että Ford-kaksikko putosi kisan hännille. Kahdeksannella erikoiskokeella Juho teki ajallisesti päivän parhaan suorituksen viidenneksi nopeimmalla kellotuksellaan.

- Varovaista oli ajo koko rallin ajan ja opettelemista uuteen autoon. Pyörän saadessa osumaa myös pyöränkulmat menivät sekaisin. Tienvarsikorjauksilla saatiin kulmia vähän sinne päin, että pystyttiin jotenkin ajamaan maaliin. Kaikki kisakilometrit tuli kuitenkin talteen ja ensi vuoteen on varaa parantaa, tuumii Juho Koski-Lammi kauden päätöstään.

Koski-Lammi Motorsport kiittää mahtavaa huoltoporukkaa, yhteistyökumppaneita ja muita tukijoita, kilpakumppaneita, kannustajia ja kaikkia monin tavoin matkassa mukana olleita.

Kuva: Toni Nieminen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa