Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen kruunasi hienon kautensa mestaruuteen

30.09.2019 / Jarno Saari

Lauantaina Turkuun päättynyt Ralli SM -kausi sai iloisen lopun Esa Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen osalta. Kokenut kaksikko ajoi tasaisen varman kilpailun sijoittuen SM2-luokassa toiseksi, joka takasi heille luokan Suomen mestaruuden.
 
SM Salo-Turku Ralli käynnistyi Ruotsalaisen autokunnan osalta mallikkaasti perjantai-iltana, kun hallussa oli luokan johtoasema. Pitkä kisapäivä lauantai sujui varmistelun merkeissä, eikä mitään riskejä kannattanut ottaa voiton saavuttamiseksi.
 
Yhdeksän erikoiskokeen jälkeen SM2-luokan voittoon ajanut Ville Hautamäki oli 58 sekuntia Ruotsalaista nopeampi. Mutta mikä tärkeintä, sarjan loppupisteissä heidän keskinäinen järjestys oli Ruotsalaisen eduksi.
 
- Tavoitteena oli ajaa ehjä kilpailu. Toki piti sijoittua kolmen joukkoon, joka takasi varmuudella SM-tittelin. Varmistellen ajaminen ei todellakaan ollut helppoa, mutta keskittyminen täytyi pitää koko ajan huipussaan, Saarijärven UA:n Mitsubishi-kuljettaja kertasi.
 
Esa Ruotsalainen tiedosti kuluneen kesäkauden aikana, että alkukauden neljän voiton jälkeen mestaruuteen tulisi riittämään kakkos- ja kolmossijatkin.
 
- Olihan se tiedossa ilman laskukonettakin, että meidän piste-etumatka riittää, kunhan pääsemme viimeiset kisat hyvällä sijoituksella maaliin. Järkevällä taktiikalla ajettiin, ja onneksi kaikki pelasi tekniikan ja renkaiden osalta.
 
- Aiemmilta kausilta plakkarissa on himmeämpiä mitaleita, mutta tämä on meidän ensimmäinen mestaruus. Kausi päättyi nyt loistavasti, joten kiitokset kuuluvat rallitiimilleni ja meidän matkassa oleville yhteistyökumppaneille, Ruotsalainen iloitsi.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa