Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm Volkswagenilla Espanjan MM-ralliin

09.10.2019 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm, 22, ja Mikael Korhonen, 33, osallistuvat reilun kahden viikon kuluttua ajettavaan kauden toiseksi viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Espanjassa. Kysymyksessä on Lindholmin ajajauran neljäs MM-ralli nelivetokalustolla ja ensimmäinen MM-osakilpailu Espanjassa. 

Reilun kahden viikon kuluttua suomalaiskaksikko starttaa reitille GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5:lla lähtönumerolla 53. Auton huollosta vastaa Printsport ja suomalaiskaksikon paikka tulevassa lähtöjärjestyksessä on noin 25-30 auton tienoilla. 

- Aika huikeata. Yhteistyökumppanimme panostivat vielä tähän kauteen lisää ja he toteuttivat toiveemme ja lähtivät vielä tätä viimeisintä projektia tukemaan. Todella iso kiitos tästä kuuluu heille. 

Lindholm ja Korhonen ovat kahtena edellisvuotena käynyt nuotittamassa reitin, joten ennakkoon on jo tiedossa, mitä odottaa. 

- Yhtä erikoiskoetta lukuun ottamatta meillä on reitiltä nuotit jo olemassa. Edessä on ensimmäinen tämän tyyppinen ralli minulle, jossa avauspäivä ajetaan soralla ja kaksi seuraavaa kilpailupäivää asfaltilla. Huollolla on perjantai-iltana 75 minuuttia aikaa muuttaa auto sorasäädöistä asfalttiralliautoksi. Jousitus vaihtuu, auton korkeus ja geometria muuttuvat. 

- En ole Volkswagenilla ajanut asfaltilla kuin Jyväskylän Harjulla sorapyörillä. Uskon kuitenkin, että kaikki onnistuu ja menee hyvin. Rallin soratiet ovat paikoin todella kovapintaisia ja asfalttitiet sellaisia jouheita. Tavoitteemme on päästä rallin maaliin, välttää virheitä ja kerätä eteläeurooppalaisista sora- ja asfalttiteistä mahdollisimman paljon kokemusta. 

Kauden toiseksi viimeinen rallin MM-osakilpailu käynnistyy Salousta perjantaina 25. lokakuuta klo 9:00 Suomen aikaa. Rallin avauspäivänä ajetaan kaikkiaan kuusi (129,70 km) sorapintaista erikoiskoetta. 

Lauantaina ja sunnuntaina ohjelmassa on ainoastaan kestopäällysteisiä erikoiskokeita. Lauantain (26.10.) reitti käsittää kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta (121,72 km) ja sunnuntain (27.10.) reitti neljä (74,14 km) erikoiskoetta. Rallin maaliin Saloun PortAventura -huvipuiston alueelle kilpailijoita odotetaan klo 15:01 Suomen aikaa.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa