Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm ja Korhonen Škodalla Ralli SM -sarjaan 2020

03.12.2019 / Marko Mäkinen

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen kilpailevat tulevalla kaudella Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Škoda Fabia R5 Evolla. Kaksikon ajo-ohjelman rungon muodostaa Ralli SM -sarja 2020. Neuvottelut lisäkilpailuista lajin MM-sarjaan ovat vielä kesken. 

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen palaavat yhden välivuoden jälkeen takaisin Škodalle. Kulunut kausi Volkswagenin ratissa oli menestyksellinen, joten siirrossa on tiettyä haikeuttakin. 

- Haluan kiittää Volkswagenia sekä Eero Räikkösen johtamaa Printsport Racingiä upeasta yhteistyöstä. Aloitimme Eeron kanssa R5-luokassa ja voitimme yhdessä ensimmäisen SM-osakilpailumme. 

- Päädyimme taustaryhmäni kanssa Škodaan, koska näimme, että tämä siirto on tärkeä askel ajajaurallani eteenpäin. Moni asia viime kauteen muuttuu, mutta aloitamme jo ennen joulua työt sen eteen, että olemme tammikuun puolivälissä Rovaniemellä valmiina alkavaan kauteen, Lindholm muistuttaa. 

Škodan ja TSG Worldwide -tiimin pressitilaisuudessa Lindholm kuunteli tyytyväisyydellä tallipäällikkö Gardemeisterin kommentit siitä, että TGS on pystynyt kehittämään uuden Fabia R5 Evon suorituskykyä loppuvuoden aikana useita askelia eteenpäin. Gardemeister sanoo, että uudessa Fabia R5 Evossa on yhä paljon kehityspotentiaalia. 

- Mielenkiinnolla odotan, miltä uusi Škoda tuntuu Volkswagenin jälkeen. Uusi Fabia R5 Evo on edellistä mallia kevyempi ja tehokkaampi. Toki autolla on myös jo esittää kovat tulokset lajin MM-sarjasta. Kiva kuulla, että uudesta autosta potentiaalia yhä löytyy. Se on kivaa kuljettajallekin, kun pääsee ajamaan kehitystyötä. 

Lindholm kertoo, että hänellä on Škodasta toissa kaudelta hyvät muistot. Tavoite on ajaa ehjä kausi lajin SM-sarjassa. 

- Kuusi SM-rallia on edessä. Yksi vähemmän kuin tänä vuonna, joten sarjassa menestyminen ei kärsi isoja virheitä ja siksi pyrin ehjään kokonaisuuteen. SM1-luokassa Suomen mestaruutta tavoitellaan ja ajamme Ralli SM-sarjaa, mutta teemme koko ajan töitä sen eteen, että voisimme laajentaa ajo-ohjelmaamme MM-sarjan puolelle, Lindholm täsmentää. 

Ralli SM-sarjassa kilpaillaan kaudella 2020 kuusi osakilpailua: kolme talvi- ja kolme kesäkaudella. Kauden 2019 kalenteriin verrattuna muutoksia tapahtui jonkin verran, joista talvikaudella merkittävimmät ovat Rovaniemen osakilpailun aikaistuminen viikolla sekä Mikkelin paluu sarjan toiseksi osakilpailuksi helmikuulle.

Ralli SM-kesäkausi aloitetaan Kouvolassa, jonka jälkeen luvassa on nykymuotoiseen SM-sarjaan kokonaan uusi osakilpailu, kun syyskuun alussa kilpaillaan Oulun seudulla. Kausi päätetään Seinäjoen ympäristössä, perinteikkäässä Pohjanmaarallissa. 

Päättyneellä kaudella Lindholm ja Korhonen sijoittuivat SM1-luokan loppupisteissä SM-pronssille. 

RALLI SM-SARJA 2020: 

16.-18.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
7.-8.2. SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli
28.-29.2. SM-Itäralli, Joensuu
12.-13.6. SM O.K-Auto Ralli, Kouvola
4.-5.9. SM Ralli, Oulu
25.-26.9. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa