Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen uusin eväin Ralli SM-sarjaan

02.01.2020 / Jarno Saari

Uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden rallikaudella 2019 saavuttanut Esa Ruotsalainen lähtee uudella kilpailukalustolla kohti tulevan kauden uusia haasteita.
 
Saarijärven UA:n kuski ehti urallaan ajaa kolme kertaa SM-hopealle, kunnes mitalin väri kirkastui kultaiseksi SM2-luokassa. Mestaruusauto Mitsubishi Lancer on jo siirtynyt toiseen rallitiimiin, joten uutta kalustoa oli hankittava tilalle.
 
Ruotsalaisen tiimissä panokset kasvavat, kun kilpuriksi on hankittu Skoda Fabia R5 -auto, jolla kilpaillaan SM1-luokassa. Kyseinen automalli on ollut viimeisen kolmen vuoden ajan kaikkein menestyksekkäin sekä kotoisessa SM-sarjassa että maailmalla.
 
Ruotsalaisella on nyt takana kaksi testijaksoa Skodan R5 -autolla.
 
- Valmistautuminen kauteen on ollut käynnissä jo pitkään ja vaatinut hurjasti töitä. Nyt paketti on kasassa ja fiilis on tosi hyvä. Testeissä auto on yllättänyt potentiaalillaan, Ruotsalainen myönsi.
 
- Uusi auto vaatii erilaisen ajotyylin. Skoda on niin herkkä moottoriltaan, ohjaukseltaan ja jarruiltaan, että itselleni ominainen hieman raju ajotyyli vaatii siistimistä ja rauhallisempaa tekemistä.
 
- Edellisessä N-ryhmän autossa kaikessa oli pieni viive, mutta R5:lla ajaminen vanhalla tyylillä menee helposti kulmikkaaksi ja paiskomiseksi. Yritetään treenata ennen kauden alkua ja keskittyä omaan tekemiseen, niin eiköhän siitä vielä hyvä tule, Esa päätti.
 
Esa Ruotsalainen vastaanottaa SM-kultamitalinsa AKK:n mitaligaalassa tammikuun toisena viikonvaihteena. Sen jälkeen matka suuntautuu kohti Rovaniemeä ja SM-sarjan avauskisaa. Arctic Lapland Ralli alkaa perjantaina 17.1. ja kaksipäiväinen kilpailu päättyy lauantai-iltana Rovaniemen keskustaan.
 
Kuva: Pasi Piesanen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa