Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen uusin eväin Ralli SM-sarjaan

02.01.2020 / Jarno Saari

Uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden rallikaudella 2019 saavuttanut Esa Ruotsalainen lähtee uudella kilpailukalustolla kohti tulevan kauden uusia haasteita.
 
Saarijärven UA:n kuski ehti urallaan ajaa kolme kertaa SM-hopealle, kunnes mitalin väri kirkastui kultaiseksi SM2-luokassa. Mestaruusauto Mitsubishi Lancer on jo siirtynyt toiseen rallitiimiin, joten uutta kalustoa oli hankittava tilalle.
 
Ruotsalaisen tiimissä panokset kasvavat, kun kilpuriksi on hankittu Skoda Fabia R5 -auto, jolla kilpaillaan SM1-luokassa. Kyseinen automalli on ollut viimeisen kolmen vuoden ajan kaikkein menestyksekkäin sekä kotoisessa SM-sarjassa että maailmalla.
 
Ruotsalaisella on nyt takana kaksi testijaksoa Skodan R5 -autolla.
 
- Valmistautuminen kauteen on ollut käynnissä jo pitkään ja vaatinut hurjasti töitä. Nyt paketti on kasassa ja fiilis on tosi hyvä. Testeissä auto on yllättänyt potentiaalillaan, Ruotsalainen myönsi.
 
- Uusi auto vaatii erilaisen ajotyylin. Skoda on niin herkkä moottoriltaan, ohjaukseltaan ja jarruiltaan, että itselleni ominainen hieman raju ajotyyli vaatii siistimistä ja rauhallisempaa tekemistä.
 
- Edellisessä N-ryhmän autossa kaikessa oli pieni viive, mutta R5:lla ajaminen vanhalla tyylillä menee helposti kulmikkaaksi ja paiskomiseksi. Yritetään treenata ennen kauden alkua ja keskittyä omaan tekemiseen, niin eiköhän siitä vielä hyvä tule, Esa päätti.
 
Esa Ruotsalainen vastaanottaa SM-kultamitalinsa AKK:n mitaligaalassa tammikuun toisena viikonvaihteena. Sen jälkeen matka suuntautuu kohti Rovaniemeä ja SM-sarjan avauskisaa. Arctic Lapland Ralli alkaa perjantaina 17.1. ja kaksipäiväinen kilpailu päättyy lauantai-iltana Rovaniemen keskustaan.
 
Kuva: Pasi Piesanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa