Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonan kisakalenterissa sekä SM- että MM-ralleja - ”Tunturissa täytyy olla keskittyminen kohdallaan”

11.01.2020 / Lauri Joona tiedotus

Sastamalasta kotoisin olevan 23-vuotiaan rallikuljettajan Lauri Joonan tulevan kauden rallikalenteri on varsin täysi. SM-sarjan lisäksi suunnitelmissa on ajaa muutamia MM-ralleja.

Rallin SM-sarja käynnistyy ensi viikolla perinteisellä Arctic Lapland Rallyllä, eli tuttavallisemmin Tunturirallilla. Lauri Joonalle nyt alkava kausi on kolmas SM-sarjassa. Tulevaan kauteen Joona on valmistautunut huolella. Takana on noin 300 testikilometriä sekä arvokasta oppia ja hyviä vinkkejä mm. rallivalmentaja Kristian Sohlbergiltä.

- Autoon on hyvä tuntuma, kertoo Joona.

Nuoresta iästään huolimatta Lauri Joona starttaa jo viidenteen Tunturiralliinsa. Viime vuonna Joona ajoi SM3-luokassa toiseksi, mutta hyvästä sijoituksesta huolimatta kisasta ei jäänyt kovinkaan mukavia muistoja. Hyvin alkanut kisa meni pilalle, kun hän ja kartturi Markus Määttänen jäivät edellä ajaneen kilpailijan onnettomuuden seurauksena syntyneeseen ruuhkaan, eikä tuomaristolta herunut aikahyvitystä.

- Viime vuoden tapahtumat kaivelevat vielä sen verran, että tänä vuonna ei ole mitään muuta tavoitetta kuin voitto, toteaa Joona päättäväisesti.

Lauri Joona saavutti viime kaudella ensimmäisen SM-mitalinsa sijoittuen tiukan ja kovatasoisen SM3-luokan loppupisteissä toiseksi. Arctic Lapland Rallyssä luokan paremmuudesta kilpailee 16 autokuntaa. Kilpailu sarjapisteistä tulee olemaan tiukka, onhan mukana koko viimevuotinen mitalikolmikko sekä tukku kovia haastajia. Joona osallistuu kisaan Ford Motorcraftin ilmoittamana Ford Fiesta R2T -autolla. Vakikartturi Markus Määttästä sijaistaa kauden avauksessa kokenut Juha Lummaa.

- Tunturi on hieno ja pitkä kilpailu, joten siellä täytyy keskittymisen olla kohdallaan.

Kauden 2020 ensimmäinen MM-startti tapahtuu helmikuun puolessa välissä Ruotsissa.

- Ruotsissa kisataan M-Sportilta vuokratulla autolla kartturi Ari Koposen kanssa. Tarkoitus on saada hyviä erikoiskoeaikoja ja sitä myöten hyvä tulos, Lauri Joona kertoo.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa