Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen starttaa Arctic Lapland Rallyyn numerolla 21

14.01.2020 / Racing KPH Team tiedotus

Tulevana perjantaina ja lauantaina 17.-18. tammikuuta ajetaan Rovaniemen ja Kemijärven runsaslumisilla erikoiskokeilla SM-rallikauden 2020 ensimmäinen osakilpailu.
 
Arctic Lapland Rally tunnetaan kansan keskuudessa myös Tunturirallina. Kaksipäiväiseen ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 143 kilpailijaparia. Ensimmäisinä reitille starttaavat kolme aitoa WRC-autoa. Numerolla yksi Kalle Rovanperä Toyota Yariksella, toisena Valtteri Bottas Citroën DS3:lla ja kolmantena Matti Koskelo Ford Fiesta RS:llä. Näiden jälkeen erikoiskokeilla nähdään kaikki Suomen kärkikuljettajat. Rallissa ajetaan kaikkiaan 10 erikoiskoetta, joista viisi perjantaina ja toiset viisi lauantaina.
 
Ruskolaisen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläisen rallivuosi 2020 käynnistyy Rovanie-mellä. Kartanlukijana Karilla toimii tarkka ja aina iloinen Risto Pietiläinen. Kilpailijaparin lähtönumero on 21 ja autona on luotettavaksi koettu Škoda Fabia R5 Evo. Kari ja Risto ajavat tulevalla kaudella kaikki kuusi SM-sarjan osakilpailua sekä Neste Rally Finland Suomen MM-rallin.
 
Suomen mestaruussarjassa SM1 Super 4 -luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja sääntöjen mukaisilla S2000 ja R5-ryhmien autoilla. Autot ovat nelivetoisia sekä moottoriltaan, alustaltaan ja voimansiirroltaan viritettyjä. Auton huollosta, testauksista ja tekniikan säädöistä huolehtii korkealuokkaisesta ammattitaidosta tunnettu Eero Räikkösen kipparoima Printsport Oy.
 
Arctic Lapland Rallyyn Kari on osallistunut aikaisemmin kolme kertaa. Vuonna 2010 kilpailtiin numerolla 15 Mitsubishi Lancer Evo 10:llä. Lauantaina kilpailun toisena päivänä Mitsu tupsahti hankeen rallin kauimmaisella osuudella Siikakämässä. Auto säilyi ehjänä, mutta oli niin syvällä lumessa, että edessä oli keskeytys. Seuraavana vuonna 2011 riitti yritystä myös toiselle ralli-päivälle asti. Nyt ongelmana oli Mitsubishin vaihdelaatikko ja kisa jäi kesken tekniikkamurheeseen. Kahdella ensimmäisellä kerralla Karilla toimi kartturina Aulis Ahonen Mikkelistä.
 
Kolmannella kerralla Tunturiin startattiin numerolla 20 Ford Fiesta Super S2000:lla ja kartturina toimi Risto Pietiläinen. Vuonna 2012 perjantain keli oli kohtalaisen viileä, kun Fiestan lämmityslaite lakkasi toimimasta. Ajoimme ”Pakastekaapissa” kohti Rovaniemeä. Myös kilpailijapari vilustui kylmässä autossa ja päätimme keskeyttää kisan.
 
Uskon nyt neljännellä kerralla rikkovani Tunturin epäonnen ja tavoitteena on taistella Riston ja luotettavan Škodan kanssa Arctic Rallin maaliin. Lumitestejä on ajettu ahkerasti liki 300 km eriluonteisilla teillä ja olemme valmiita arktiseen seikkailuun, kertoo Kari.
 
Kuva: Eerik Kanko

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa