Facebook Twitter Email Pinterest

Porvoon Autopalvelu taistelee tiimimestaruudesta

14.01.2020 / Porvoon Autopalvelu tiedotus

Ralliautoilun suomenmestaruussarja alkaa Perjantaina Rovaniemellä. Sarjan avaus on perinteiseen tapaan legendaarinen Arctic Lapland Rally. 

Neljässä luokassa ajettavan kuljettajien ja kartanlukijoiden mestaruuden lisäksi rallissa ajetaan myös tiimien mestaruudesta. Tiimimestaruudesta kilpaillaan kahden autokunnan joukkueilla. Kilpailijoiden saavuttamat henkilökohtaiset pisteet lasketaan yhteen tiimin hyväksi. 

Yksi tiimeistä on Porvoon Autopalvelu. Sen väreissä ajavat hallitseva SM3-luokan suomenmestari Sami Pajari ja SM2-luokan hopeamitalisti Ville Hautamäki

- Ajatus siitä, että Porvoon Autopalvelu lähtisi kamppailemaan Rallin SM-sarjan tiimimestaruudesta syntyi käytännössä loppuvuodesta 2019. Kun en enää itse aja, halusin jollain tavalla kuitenkin olla mukana kilpailujännityksessä ja rallin SM-sarjassa. Ralli on lähellä sydäntä ja koska moni kuljettaja on lähestynyt meitä etsiessään tukijaa, koen, että on hienoa olla lajissa mukana tällä tavalla. Lisäksi uskon, että tätä kautta saamme yrityksenä enemmän näkyvyyttä, Porvoon Autopalvelun toimitusjohtaja Tomi Vilenius toteaa.

Porvoon Autopalvelu joka on osa Suomen Autopalvelu Yhtiöt Oy konsernia on 33 henkeä työllistävä monipuolinen täyden palvelun autotalo jonka toimintaan kuuluvat automyynti, korjaamo ja huoltotoiminta, kolarikorjaukset, maalaukset sekä katsastuspalvelut.

- Tiimimestaruussarjaan osallistuminen avaa mahdollisuuden tukea kiinnostavia kuljettajia. Toivottavasti me toimimme tässä muiden yritysten innoittajana, Vilenius hymyilee. 

- Olemme tosissamme liikkeellä ja tavoitteena on myös menestyä tässä sarjassa. Saimme ennen kautta mukavasti neuvottelut kuljettajista käyntiin ja lopputulos oli se, että tiimissämme ajaa kaksi huippunopeaa kuljettajaa. Sami Pajari on nuori ja nälkäinen tuleva rallimaailman tähti ja Ville Hautamäki on aina nopea ja varma konkarikuljettaja. Olen todella iloinen, että saimme kuljettajiksemme juuri heidät, Vilenius myhäilee. 

Arctic Lapland rallissa ajaa Porvoon Autopalvelun ilmoittamana myös kaksi muuta kilpailijaa. Jari Rajala kilpailee SM1- ja Jussi Lindberg SM2-luokassa. 

- Rallin SM-sarja näyttää lähtölistan perusteella todella kovatasoiselta joka luokassa. Tästä tulee hieno rallikausi. Ehkä yksi parhaista sarjan historiassa, Vilenius pohtii. 

Vuosikausia rallin SM-sarjaa ajanut Ville Hautamäki edustaa Porvoon Autopalvelua tiimimestaruussarjassa todella motivoituneena. 

- Ihan hyvä fiilis tuli itselle, että otetaan yhteyttä ja ehdotetaan jotain tällaista. Pääsimme Tomin kanssa nopeasti asioista yhteisymmärrykseen. Ollaan tunnettu jo vuosikaudet, joten sen puoleen oli helppoa aloittaa yhteistyö, Hautamäki sanoo. 

Hautamäki on itse asiassa jo tiimisarjan konkari. Viime kaudella hän juhli tiimien SM-kultaa.

- Ajoin Printsportin tiimissä viime vuonna ja heidän riveissään mestaruuskin tuli, nyt sitten hypättiin mukaan kokonaan uuteen juttuun. Toivottavasti pystyn lunastamaan odotukset, vaikka en mitään paineita ota tästä, enkä liioin henkilökohtaisesta mestaruudestakaan. Mutta parhaamme tehdään. Kovat vastukset on joka tiimistä. Vastassa on meidänkin luokassa kovia kavereita, jotka onnistuessaan menevät todella kovaa, Hautamäki arvioi. 

www.porvoonautopalvelu.fi

Kuva: Porvoon Autopalvelu tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa