Facebook Twitter Email Pinterest

Motul kumppaniksi Ralli SM -sarjaan

16.01.2020 / Motul kumppaniksi Ralli SM -sarjaan

Motul, yksi Euroopan innovatiivisimmista ja nopeimmin kasvavista voiteluaineiden valmistajista aloittaa yhteistyön Ralli SM -sarjan kanssa, tavoitteenaan syventää suhdettaan suomalaiseen moottoriurheiluun.

Ralli SM -sarja on varmasti yksi maailman arvostetuimpia kansallisia rallisarjoja. Vuosien saatossa sarjasta on noussut enemmän kansainvälisiä rallitähtiä kuin mistään muusta kansallisesta sarjasta, joukossa muun muassa Markku AlénTommi Mäkinen ja Marcus Grönholm – vain muutamia mainitaksemme. Kaudella 2020 sarjan osakilpailuissa pääsemme ihailemaan tulevaisuuden mestareita kuten Emil Lindholm, mutta myös jo kansainväliseen supertähteyteen nousseita autourheilijoita, kuten F1-kuljettaja Valtteri Bottas.

Kausi 2020 koostuu kuudesta osakilpailusta, joista kolme ajetaan talvella ja kolme kesällä. Kauden ensimmäinen ralli on legendaarinen Arctic Lapland Rally, joka käydään Rovaniemen tunturimaisemissa, 16.-18. tammikuuta. Kilpailukauden päättää 25.-26. syyskuuta ajettava SM Pohjanmaa-Ralli, jossa ratkeavat kaikki lopulliset mitalisijat.

- Olemme Motulilla todella innostuneita kumppanuudestamme Ralli SM -sarjan kanssa. Haluamme avata suomalaisten autoilijoiden silmät Motulille laadukkaiden voiteluaineiden toimittajana Suomessa. Vaikka Motul ei tuotemerkkinä ole missään tapauksessa tuntematon suomalaisille, se yhdistetään nykyään Suomessa pääasiassa moottoripyöriin. Motulilla on kuitenkin yksi Suomen vahvimmista autojen voiteluaineiden tuotevalikoimista, ulottuen autourheiluun kehitetyistä öljyistä aina autonvalmistajien hyväksymiin merkkikohtaisiin öljytuotteisiin, jotka käyvät lähes kaikkiin Suomen teillä liikkuviin autoihin, sanoo Torbjörn Ekestam, Motulin Pohjoismaiden Business Development Manager.

- Motul ja Ralli SM jakavat saman intohimon autourheiluun. Haluamme molemmat haastaa itseämme ja muita parempiin suorituksiin. Toivottavasti Motulin innovatiivinen henki tarttuu myös omaan tekemiseemme, samalla kun olemme varmoja siitä, että pystymme tarjoamaan heille autourheilun parista Suomen parhaan testialustan omille tuotteilleen, Ralli SM -sarjan promoottori Kai Tarkiainen, AKK Sports Oy:stä kommentoi. 

Lisätiedot:
Motul, Torbjörn Ekestam, Business Development Manager Scandinavia & Finland, t.ekenstam@se.motul.com, p. +46 706 698 100
AKK Sports Oy, Kai Tarkiainen, Ralli SM -sarjapromoottori, kai.tarkiainen@autourheilu.fi, p. 040 8466 766

***

MOTUL on kansainvälinen ranskalainen yhtiö, joka on erikoistunut korkealuokkaisten voiteluaineiden kehittämiseen, valmistukseen ja jakeluun (kaksipyöräisiin, autoihin ja muihin ajoneuvoihin), sekä erilaisten teollisuuden voiteluaineiden tuotantoon MotulTech-tuotemerkin puitteissa.

Motul on tunnustettu laajasti jo 165 vuoden ajan sen tuotteiden laadusta, innovatiivisuudesta ja osallisuudestaan kilpailutoimintaan. Motul tunnetaan myös vahvasta erikoisosaamisestaan synteettisten voiteluaineiden tuotannossa. Motul on alan pioneeri, joka ensimmäisenä valmistajana kehitti 100-prosenttisesti täyssynteettisen 300V-voiteluaineen autojen moottoreihin, käyttäen ilmailuteollisuudessa tunnettua esteriteknologiaa.

Vuosien saatossa Motul on kerännyt kokemusta virallisena voiteluainetoimittajana monille kilpatalleille ja autonvalmistajille, joiden kanssa Motul läheisessä yhteistyössä kehittää omaa teknologiaansa edelleen moottoriurheilun parhaaksi.

Motul tekee yhteistyötä niin tunnettujen kansainvälisten autourheilutapahtumien kuin tiimienkin kanssa, kuten: Le Mansin 24-tunnin ajo (autot ja moottoripyörät), FIA World Endurance Championship, Super GT, IRC, Drift, Pikes Peak, Japanin Super Formula -sarja , Blancpain Endurance -sarja, MotoGP, World Superbike, World MX, Enduron MM-sarja, Supercross, IOM TT, Motul FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Rallycross, F1 Boat ja monia muita.

119 boulevard Felix Faure
BP 94 93303 Aubervilliers Cedex
France
Tel: + 33 (0) 1 48 11 70 00
www.motul.com

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa