Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM: Arctic Lapland Rally mediatilaisuus

17.01.2020 / Ralli SM: Arctic Lapland Rally mediatilaisuus

MEDIATILAISUUS, ARCTIC LAPLAND RALLY 17.1.2020 

WRC-luokka – Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen

KALLE:
"Tämä tulee olemaan hyvää treeniä Ruotsia varten, sillä testiä on takana 400-500 kilometriä. Nimenomaan treenin takia ollaan täällä ajamassa. Ero on aika iso R5 ja WRC-auton välillä: voimaa on enemmän, aerot muuttuu ja esim. mutkanopeudet. Tavoitteet ajaa aina kovaa ja kovempaa, ja toivon mukaan vauhti lisääntyy."

JONNE:
"Kokemus meillä on pieni mitä se tekeminen on kisatilanteessa. Peruspohjahan me ollaan tehty nimenomaan WRC:n mukaan, joten rehellisesti sanottuna mikään ei ole muuttunut."

SM1-luokka – Emil Lindholm, Mikko Heikkilä & Esa Ruotsalainen

EMIL:
”Hyvät mietteet kisan alla. Auto on tuntunut hyvältä testeissä. Yltiöpaljon ei ole ajettu, mutta toivottavasti viime vuoden flow kantaa tähänkin kauteen. 

Tottakai mestaruus on tavoite, mutta se ei tule helpolla, koska sarja on kova. Tänä vuonna voi olla taas pykälää vaikeampi, ja saa mennä useampi kisa nappiin jos aikoo menestyä. Kilpailu eroaa paljon muista, enemmän kestävyystyyppinen kilpailu. Ensimmäinen päivä ei välttämättä kerro vielä lauantain loppusijoituksesta. Ei voi jäädä löysäilemään, on pidettävä huoli, että tulee ehjänä läpi.”

MIKKO: 
”Riihimäki meni hyvin viime vuonna. Nyt tiedossa on pitkä kisa ja voi tapahtua ihan mitä vain. Haetaan ehjää kisa. Täällä on aika nopeita teitä ja pidän nimenomaan nopeista poluista. Haluan olla niin korkealla kuin mahdollista, mutta kokemusta minulla on vielä aika vähän, joten maltillisesti lähdetään ja lisätään vauhtia kisa kisalta – mitali toki kiinnostaa paljon!”

ESA: 
”Haaste kasvaa viime vuodesta ja vähän takaa-ajajina lähdetään. Koitettu tehdä kotiläksyt mahdollisimman hyvin. Opitaan varmasti autosta ja sen ominaisuuksista kisan aikana lisää. Auto on tosi erilainen kuin SM2:ssä. Paljon on uutta opittavaa, vaikka kokemusta paljon onkin. Kilpailua odottaa melkein kuin pikkupoika konsanaan. Viiden kärkeen jos mahtuisi, pystyisin olemaan tyytyväinen – haetaan nousujohteista suoritusta, ei pidä lähteä hölmöilemään. 

SM2-luokka – Riku Tahko & Jaro Kinnunen

RIKU: 
”Faija juuri nauroi ja sanoi sitä, kun ei tunne enää ketään nimiä rallin puolelta. Onhan täällä tuttuja, joten hienoa olla paikalla. Tuotiin mukaan uusi Mini One, Rally 2 Kit -luokan auto. Luokitusprisessi oli monivaiheinen ja muun muassa puskureiden takia meni aikaa. SM2-luokkaan lähdetään haastamaan Mitsubisheja ja Subareita. Maalissa vasta nähdään mikä on iskukyky. Hauskan ja mielenkiintoisen tuntuinen auto se on ajaa – ehkä ollaan N-ryhmän korvaava luokka aikanaan, kun mietitään pidemmässä juoksussa.

Tässä on jäänyt mitaleja piippuun, ollut usein lähellä, joten ehdottomasti mitalin kiilto silmissä lähdetään ajamaan. Ajat nähdään maalissa, joten seurataan tilannetta. Perstuntuma sanoo, että auto on tosi hyvä ajaa, mutta riittääkö juoksu pitkillä suorilla.”

JARO: 
”Mestaruuden jälkeen tuli fiilis, että onkohan kaksivetoset nyt nähty. Teki mieli kokeilla jotain uutta. R5-autoon ei ollut mahdollisuuksia, joten keväänä hankittiin Mitsubishi. Silloin en vielä nähnyt tarpeelliseksi ajaa sarjakisoja. Nyt tämä hyppääminen Peugeotista Mitsubishiin on aika iso. Pitää myöntää, että tulee varmasti olemaan haastetta tässä kisassa ja sarjassa muutenkin. 

Sen takia kilpaa ajetaan, että voi voittaa. Asennemuutos on tehtävä, ja töitä tehdään koko ajan sitä varten että oltaisiin numero 1. Testiä on ajettu aika vähän, ja leveällä piikkipyörällä ensimmäistä kertaa, joten pitää olla realisti.” 

SM3-luokka – Sami Pajari, Lauri Joona & Juho Koski-Lammi

SAMI: 
”Valmistelut on mennyt hyvin ja kaikki mahdollinen on tehty valmiiksi, jotta oltaisiin mahdollisimman hyvissä lähtökohdissa. Ajetaan sekä SM että MM-sarja, MM-sarja on ykkösjuttu mitä ajetaan. SM-sarja toimii täytteenä, jotta saadaan kilpailutuntuma pidettyä ja oltaisiin MM:ssä valmiimpia ja parempia.” 

LAURI:
"Sattumia osui matkalle ja jäi ykkössija saavuttamatta, mutta tänä vuonna lähdetään metsästämään. Kisa on pitkä, mutta lähdetään tavoittelemaan voittoa. Tiet on hyvässä kunnossa ja tämä on minulle viides kerta Arcticissa. Kaudella on tavoitteena ajaa mahdollisimman monta JWRC-kisaa."

JUHO:
"Auto vaihtui syksyllä ja pari kisaa treenimielessä on päästy ajamaan. Testiä ylipäätään on tullut hyvin ennen tätä kautta, joten hyvältä vaikuttaa. Sarjasta minulla on käytännössä mitalitavoite ja Flying Finn Future Star – kolmen kärki tyydyttäisi tuloksissa."

SM4-luokka – Jere Pensas, Miko Kiminki & Sami Korvola

JERE:
”Hyvilllä fiiliksillä lähdetään ensimmäiseen tunturiralliini. Tulee varmasti pitkä ja vaikea koitos, mutta podiumille lähdetään ajamaan. Jännittävämpäähän tämä on kuin rallisprintissä, jota on ajettu noin viisi vuotta. Nyt saa kerralla ajaa enemmän.” 

MIKO:
”Päätavoitteena on, että saadaan nuottikokemusta ja muutenkin SM-rallikokemusta. Vielä on vähän kokemusta ja pitkä kisa tiedossa, mutta kaikkemme tehdään. Onhan se tottakai jännittävää, miten nuotit on onnistuneet, mutta luotan ajamiseen ja autoon. Maali pitää nähdä ja kolmen kärki oliis hieno aloitus kaudelle – ja saada hyvät pisteet, josta sitten eteenpäin.” 

SAMI: 
”Tämä ei helpoimpia kisoja, ja jos voitto tuloo niin on tuuria ollut mukana, mutta pitää olla vauhtiakin. Jouduin kilpailussa vähän konkariksi, katsotaan kuinka paljon ne muut jää (hah). Edetään kilpailu kerrallaan, ei suurempia tavoitetta. Vaikka voitto tulee, ei Malcolm soita, että tuletko talliin.” 

Kuva: Ralli SM / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa