Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä nosti vauhtia ja täräytti SM1-luokan seitsemänneksi Arctic Lapland Rallyssa

19.01.2020 / Antti Lahtinen / Metsälän tiedotus

Avauspäivän jälkeen Juuso Metsälä ja kartanlukija Matti Kangas olivat sijalla 14 SM1-luokassa. Illalla pidettiin tiimipalaveri, jonka sävy oli selkeä. Huomenna ajetaan niin lujaa, kuin omat taidot antavat myöden. Näin myös toimittiin ja aamun avauserikoiskokeen kellotus oli luokan viidenneksi nopein. Tämä lupasi hyvää loppupäivää ajatellen.

- Päätin Kämän lähdössä, että nyt vedetään. Vaikka en asettanut tulostavoitetta, niin avauspäivä harmitti itseänikin. Jonkun verran oli tietysti tilanteita ja penkkakosketuksia, mutta se kuuluu asiaan, kommentoi Metsälä päivähuollossa.

Sama tahti jatkui, kun lähdettiin Kemijärven suuntaan. Sarrio, Untamovaara ja Niskavaara -nimiset erikoiskokeet sopivat myös hyvin Juusolle. Jos eroa mitataan suhteessa eiliseen, niin ajat paranivat n. 2s kilometriä kohden. Jonkinlainen henkinen lukko aukesi ja nuori jyväskyläläinen oli kuin uudestisyntynyt. Sijoitus nousi kohisten ja oli lopulta SM1-luokan seitsemäs. Tähän voi olla kokemukseen nähden äärimmäisen tyytyväinen.

- Järvisen Tommi osasi eilen illalla sanoa oikeita asioita ja tänään lähti ajo sujumaan. Olen tyytyväinen tulokseen. Perjantai unohdetaan nyt. Katsotaan lauantain videot ja etsitään niistä virheet, niin ollaan seuraavassa SM-rallissa taas askeleen lähempänä kärkeä toivottavasti, kertoi silmin nähden iloinen maanrakennuskoneenkuljettaja ennen maalilavalle siirtymistä.

SM1-luokan voittoon ajoi Alavuden Teemu Asunmaa. Viimeisellä erikoiskokeella koettiin vielä draamaa, kun tukevassa johdossa ajanut Emil Lindholm ajoi lievästi ulos ja oli lopulta kolmas.

Seuraava SM-ralli ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa