Facebook Twitter Email Pinterest

Viimeisen erikoiskokeen tapahtumat koituivat Asunmaan voitoksi

20.01.2020 / Skoda Motorsport Suomi

Teemu Asunmaa juhli kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn päätteeksi SM1 –luokan voittoa. Eroa kakkoseksi ajaneeseen Eerik Pietariseen kertyi 48,3 sekuntia. Kaikki kolme TGS Worldwiden autokuntaa pääsivät rallin maaliin. 

Vielä ennen viimeistä erikoiskoetta luokan taistelu oli kääntymässä Emil Lindholmin eduksi. Viimeisellä, EK10:llä Lindholm kuitenkin lipesi hankeen sen verran, että Asunmaa meni tuloksissa ohi, samoin kuin Pietarinen.

Maalilavalle ensimmäisenä kipusi huojentunut kuljettaja.

- Teitä oli aurattu sen verran, että virhe oli herkässä. Pidettiin kuitenkin pää kylmänä ja ajettiin lipulle asti. Tänään keli oli sellainen, että ralli muuttui enemmänkin selviytymiseksi. Pimeällä ajettavat Kemijärven pätkät ovat vaatineet veronsa ennenkin, Asunmaa summasi ralliaan.

Emil Lindholmin osalta ralli sai ikävän käänteen viimeisellä erikoiskokeella. Mies sujahti lumihankeen, ja tippui lopulta luokan kolmannelle sijalle jääden 1.11,3 minuuttia Asunmaasta. 

- Meillä on kaksi samankaltaista nuottia, ja kuulin nuotin väärin. Luulin, että menemme mutkaan, joka kestää viitosvaihteella lähes täysillä, mutta ei sitten ollutkaan sellainen. Pääsimme pakilla nopeasti irti penkasta, mutta ilmanpuhdistin oli täynnä lunta, ja jouduimme pysähtymään ja irrottamaan sen, harmitteli Lindholm.

Vasta toista kertaa Lapin taikaa kokemaan lähtenyt Mikko Heikkilä joutui maksamaan oppirahoja lauantaina. Heikkilä oli maalissa vasta luokan 12.

- Risteys meni pitkäksi EK8:lla, ja auto jäi mahastaan kiinni hankeen. Pääsimme kuitenkin jatkamaan lapiointiurakan jälkeen. Peli oli sen jälkeen menetetty, mutta haimme vielä viimeisiltä erikoiskokeilta kokemuksen talteen, niputti Heikkilä viikonloppunsa.

Kuva: Miika Wuorela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa