Facebook Twitter Email Pinterest

Valkonen tutustui nelivetoisen ajokin saloihin Arctic Lapland Rallyssa

21.01.2020 / Vesa Rauhala

Kauhavalainen Anssi Valkonen valmistautui pikaisella aikataululla rallin SM-sarjan kauden avaukseen Arctic Lapland Rallyyn Rovaniemelle. Kartanlukijaksi lähi Kauhajoen UA:ta edustava Juha Heikkilä.

- Kun tein kaupat Mitsubishista, niin heräsi ajatus ajaa Rovaniemellä. Vaikka auton kanssa oli viime hetkiin tekemistä, niin asiat loksahti eteenpäin ja päästiin kisaan mukaan, Valkonen taustoittaa. Valkosella oli ennen tätä kokemusta nelivedolla kisaamisesta vain kolmen erikoiskokeen verran Subarulla Neste-rallin yhteydessä ajetussa Vetomies-kilpailusta.

- Mitsubishilla kävin kerran harjoituspätkällä ajamassa. Sain vähän tuntumaan autoon, AL- Härmää edustava Valkonen kertoi.

Perjantain viiden erikoiskokeen urakka alkoi Valkoselta ja Heikkilältä kohtuullisen hyvin. Avauspäivän erikoiskokeilla kaksikko oli SM2-luokan kuudes, yhdeksäs, viides, kolmas ja 14:sta. Paras kellotus tuli juuri neljännellä ek:lla, missä Valkonen jäi luokan pohja-ajalle 33 kilometrin matkalla vain 9,1 sekuntia. Kokonaistilanteessa oltiin luokan neljäs. Eroa kärkeen oli minuutti. Eli todella hyvä aloitus vaativassa Tunturi-rallissa.

Lauantain rallittelua kesti vajaa kolme erikoiskoetta. EK sijoitukset kuusi ja viisi takasivat sijoituksen viidentenä ja ero kärkeen kaventui 53 sekuntiin. Legendaarinen Sarriojärven erikoiskoe koitui kuitenkin Valkosen kohtaloksi, kun Mitsubishin voimansiirto antautui ja edessä oli keskeytys hyvistä asemista.

- Autosta petti kardaanin nivel. Harmittaa sikäli, että ajoni parani koko kilpailun ajan. Oli tosi makiaa hommaa ajaa nelivedolla, Valkonen tiivisti ralliviikon tunnelmat. Kokemus oli kuitenkin miellyttävä ja Valkonen on luvannut olla mukana seuraavassa SM-rallissa Mikkelissä helmikuun alussa, jos se olosuhteiden vuoksi vain voidaan ajaa.

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa