Facebook Twitter Email Pinterest

SKODA-kolmikko nälkäisenä kauden toiseen Ralli SM –osakilpailuun

06.02.2020 / Skoda Suomi

Kauden toiset SM-pisteet ovat jaossa ensi viikonloppuna ajettavassa osakilpailussa Mikkelin seudulla. TGS Worldwiden kuljettajat lähtevät tulevaan koitokseen odottavin mielin. Leudon alkutalven jatkeeksi jokainen autokunta toivoo reitille reilua pakkaskeliä.

Teemu Asunmaa lähtee reitille sarjajohtajana voitettuaan kauden avausrallin Rovaniemellä. Se tarkoittaa Asunmaalle myös aura-auton roolia, joka joissain olosuhteissa saattaa olla suurikin haitta.

- Lunta on tullut lisää, se on hyvä asia, mutta suojakeli ei ole sitä meille. Irtolumessa ajaminen on pahinta, ja loskakin vaikeuttaa paljon ajamista. Voimme yhä parantaa ajoon liittyviä asioita. Tiet ovat nyt erilaisia kuin avauskisassa, mutta hyvällä fiiliksellä ralliin lähdemme, summaa Asunmaa tuntemuksiaan.

Mikko Heikkilä ajaa vasta ensimmäistä kauttaan R5-luokan huippuautolla, joten opeteltavaa riittää. Siitä huolimatta miehen tavoitteet on edelleen asetettu korkealle. 

- Ajo oli virheetöntä Arctic Lapland Rallyssa ennen kuin suistuin hankeen. Se vauhti ja tuntuma on pohjana, kun lähdetään tähän ralliin. Hieman on toki varaa kiristää ja tarkentaa ajoa. Tarkoitus on päästä lähemmäs kärkeä Mikkelissä, ja siihen pitäisi olla hyvät mahdollisuudet, Heikkilä laskee.

Mikkelissä ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, joista jokainen vain kertaalleen. Emil Lindholm on mielessään jo  selättänyt Arctic Lapland Rallyn pettymyksen, ja valmistautunut tulevaan huolella. 

- Pääsimme ajamaan sata kilometriä testiä ennen rallia TGS Worldwiden kanssa. Auto on nyt piirun verran sopivampi minulle, ja toivottavasti myös nopeampi. Hyvää on myös se, että nyt pääsen ajamaan kovaa heti ensimmäisellä vedolla, myhäilee Lindholm.

Kuva: Skoda Suomi / Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa