Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen uuden kartturin kanssa kohti Mikkeliä

06.02.2020 / Jarno Saari

Viime kaudella SM2-luokan mestaruuden saavuttanut Esa Ruotsalainen teki onnistuneen siirron Ralli SM -sarjan pääluokkaan, kun hän sijoittui neljänneksi kauden avauskilpailussa Rovaniemen Tunturirallissa.
 
SM1-luokan suosikkiauton, Skoda Fabia R5 -mallin hankkinut Saarijärven UA:n kuski lähtee puolustamaan hyvää sarjasijoitustaan viikonloppuna Mikkelissä ajettavaan sarjan toiseen osakilpailuun.
 
- Uskon, että taas on muutama steppi menty eteenpäin auton ja oman ajamisen kanssa. Lähdetään jatkamaan siitä mihin Rovaniemellä jäätiin, totesi hyvät testit alle saanut Ruotsalainen.
 
Esa Ruotsalainen starttaa Mikkelin Vaakuna-ralliin uuden kartanlukijan kanssa, kun tiimiin liittyi kansainvälistäkin kokemusta omaava Antti Linnaketo.
 
- Halusin Antin vierelle tuomaan kokemusta erityisesti R5-autosta, koska hän on istunut paljon näiden nykyaikaisten huippuautojen kyydissä. Antti pystyy vahvistamaan omia näkemyksiäni auton säätämiseen liittyvissä asioissa ja varmasti myös antamaan hyödyllisiä vinkkejä muuhun tekemiseen.
 
- Tunturissa kartturinani ollut Jukka Ruotsalainen hoiti paikkansa mallikelpoisesti, kuten tuloskin osoitti. Sen puolesta ei olisi kartanlukijaa tarvinnut vaihtaa, Esa huomautti.
 
Vaakuna-ralli käynnistyy perjantai-iltana 7. helmikuuta klo 19.30 Mikkelin raviradalla ajettavalla yleisö-EK:lla. Kilpailu jatkuu lauantaiaamuna klo 10.00 ja päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Mikkelin Torille klo 19.00 jälkeen.
 
Kilpailusta on tarjolla live-lähetys, joka on katsottavissa YouTubessa Moottoriurheilu.TV:n kanavalla.
 
Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu löytyy täältä:
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa