Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon hurja taistelu voitosta vaihtui pettymykseen Mikkelin SM-rallissa

09.02.2020 / Riku Tahkon tiedotus

Kauden 2020 toinen Ralli SM -osakilpailu ajettiin lauantaina päätökseen Mikkelissä. Riku Tahkon vahva sekuntitaisto SM2-luokan voitosta vaihtui seitsemänteen sijaan teknisen ongelman hidastamana.

Riku Tahkon SM Vaakuna-ralli sai lentävän lähdön perjantaina, kun porvoolainen onnistui ajamaan pohja-ajan Mikkelin raviradalla ajetulla erikoiskokeella. Yötauolle SM2-luokassa poistunut Tahko jatkoi vahvoja otteitaan lauantaiaamuna. Tavoitteidensa mukaan Tahko pystyi jatkuvasti ajamaan kärjen tuntumassa. Vaikkei pohja-aikoja syntynytkään kävi SM2-luokan johdossa ennen seitsemättä erikoiskoetta vuorotellen Jaro Kinnunen ja MINI-kuljettaja Riku Tahko.

- Yleisöerikoiskokeet sopii niin autolle, kuin miehelle hyvin. Rallicross-tausta auttaa siinä varmasti. Oli ilo huomata, että vauhti riittää nyt. Mitsu-kuljettajien kanssa saa todella ajaa kunnolla kilpaa ja hatunnosto heille haasteesta, sillä todella kovaa täytyy ajaa pärjätäkseen. Kaikki sujui hyvin ja tuntui, että ajoin rallia paremmin kuin koskaan, kertasi Riku Tahko kisan alkupuoliskoa.

Kuuden erikoiskokeen jälkeen Kinnunen, johti 2,1 sekunnin marginaalilla Riku Tahkoa. Seitsemäntenä ajettiin Vaakuna-rallille legendaarinen Hangastenmaan erikoiskoe. Erikoiskokeella Tahko kohtasi ongelmia vaihteensiirtäjän tangon kanssa. Porvoolaisen sijoitus putosi neljänneksi, lähes kahden minuutin päähän kärjestä ja yli minuutin päähän palkintokorokepaikasta.

- Seitsemännellä erikoiskokeella vedettyäni vaihdekepistä ei tapahtunut mitään. Siirtäjän tanko murtui vaihdelaatikon päästä ja kakkosvaihde jäi sisään. Loppupätkä jouduttiin ajamaan sillä. Kokeilimme siirtymällä tehdä vaikka mitä, että saisin vaihdettua vaihteita, mutta tiukka aikataulu tuotti meille aikasakkoja ja sijoitukset menivät siinä.

Erikoiskokeiden välillä venyneet huoltotoimenpiteet toivat myöhästymisten myötä yli kaksi minuuttia aikarangaistuksia ja sijoitus putosi seitsemänneksi. Ongelmien jälkeen Tahko ajoi viimeistä edelliselle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ja viimeiselle nopeimman ajan. Sijoitus kuitenkin pysyi seitsemäntenä.

- Ajattelin jo ennakkoon, että kaksi viimeistä erikoiskoetta sopii meille. Ne menivätkin sitten hyvin. Tottakai olen pettynyt, ettei voittoa nyt saatu, mutta nyt ainakin tiedämme, että pystymme ajamaan jokaisessa kilpailussa voitosta.

Ralli SM -sarja jatkuu Joensuussa helmikuun 29. päivänä.

SM2-luokan tulokset Ralli SM -osakilpailu, SM Vaakuna-ralli 2/6:

1. Jaro Kinnunen
2. Ville Hautamäki +22,1
3. Jussi Lindberg +39,9
---
7. RIKU TAHKO – MARKUS SOININEN +3.46,7*

Kuva: Tomi Hänninen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa