Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemelle uran paras SM-sijoitus Vaakuna-Rallista

09.02.2020 / Jani Luhtaniemi tiedotus, Anu Haapalainen

Tuusulalainen 22-vuotias Jani Luhtaniemi sijoittui kolmanneksi Ralli SM -sarjan toisessa osakilpailussa Mikkelissä. Tulos on SM3-luokassa kilpailevan Ford Fiesta -kuljettajan paras SM-sijoitus. 

Paluu ralliauton rattiin armeijavuoden jälkeen on sujunut Jani Luhtaniemeltä enemmän kuin hyvin. Jo kauden avauksesta saatiin erinomainen tulos ja arvokkaita testikilometrejä, ja sama nousujohteinen vire jatkui myös Mikkelissä ajetussa SM Vaakuna-Rallissa.

- Ajettiin alkuviikosta vähän testiä ja tuntuma autoon tosi hyvä, kertoi Luhtaniemi kisan alla. 

Yhdeksän erikoiskoetta sisältävä Vaakuna-Ralli oli Luhtaniemelle ja kartturi Juha-Pekka Jauhiaiselletodellista vuoristorataa. Kisan avanneen yleisöerikoiskokeen jälkeen Luhtaniemi löytyi tiukan SM3-luokan tuloslistalta sijalta kymmenen.

- Ihan hyvin meni ensimmäinen erikoiskoe. Unohdettiin vaan laittaa lisävalot lähdössä päälle, mutta ei se haitannut. Onneksi ratista saatiin ne nopeasti päälle, eikä aikakaan niin huono ollut, totesi Luhtaniemi erikoiskokeen maalissa.

Lauantai alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle Ford Motorcraft Rally Teamiin kuuluva Luhtaniemi ajoi pohja-ajan. Sen jälkeen sitten alkoikin tapahtua. Ensin kuljettajakaksikon kypäräpuhelimet lakkasivat toimimasta ja sitten pari erikoiskoetta myöhemmin vaihdelaatikkokin alkoi temppuilla.

- Hangastenmaalla (EK 7) alkoi vaihdelaatikko temppuilemaan. Nelosvaihde ei toiminut eikä ajamisesta meinannut tulla mitään. Päästiin huoltoon, ja nyt sitten vaan sinnitellään ja toivotaan että päästään maaliin saakka mahdollisimman korkeilla SM-pisteillä, Luhtaniemi kertoi viimeisessä huollossa.

Luhtaniemi ja Jauhiainen ajoivat kaksi viimeistä erikoiskoetta kieli keskellä suuta ja se kannatti. Mikkelin torilla nähtiinkin todella tyytyväinen kuljettaja:

- Maalin päästiin ja tuuri oli nyt meidän puolella. Päästiin maaliin asti ja kolmas sija tuli. Nyt saa olla kyllä tosi tyytyväinen. Hyvin meni tämä päivä, nyt voi hymyillä.

SM3-luokan voittoon ajoi edellisen osakilpailun tapaan Lauri Joona. Toiseksi sijoittui Henri Hokkala ja Jani Luhtaniemi siis kolmanneksi.

SM-pistetaulukosta Luhtaniemi löytyy neljänneltä riviltä. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa jo kolmen viikon päästä Joensuussa SM Itärallissa.

SM Vaakuna-Rallin tulokset, SM3-luokka: https://www.vaakunaralli.fi/wp-content/uploads/2020/02/3-epa.pdf 

Sarjapisteet 2/6 ajetun osakilpailun jälkeen: http://www.rallism.fi/content/fi/1/20153/Pisteet.html  

Lisätietoja: Jani Luhtaniemi, 050 435 0960, racing@luhtaniemihuolto.fiwww.janiluhtaniemi.fi

Facebook @JaniLuhtaniemiRacingTeam
Twitter @janiluhtaniemi 
Instagram @janiluhtaniemi

Kuvat: Tonigraphs/Toni Ollikainen ja Chilipictures/Tomi Hänninen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa